Gediz Üniversitesi, hizmet sahasında Foça’nın da yer aldığı Menemen Ticaret Odası’yla bölgeyi kalkındırmak için harekete geçti.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bulundukları bölge başta olmak üzere tüm İzmir’e ve ülkemize karşı sorumlulukları olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, Menemen Ticaret Odası’yla yürütecekleri çalışmaların bu düşüncelerinin bir yansıması olacağını dile getirdi, “Menemen ve çevresi, üniversitemizin de ismini aldığı verimli Gediz Ovası’nda yer alıyor. Bu bereketli toprakların potansiyeli çok yüksek, tarım ürünleriyle ülkemiz için ayrı bir yere sahip. Bu potansiyeli artırıp ekonomiye daha çok kazandırmanın yollarını arayacağız, hep birlikte önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Gediz’in varlık sebeplerinden biri de sosyal tabanlı böyle projeler yüklenmek, problem çözmek, uluslararası girişimcilerimizin sayısını artırmak, çaresizliği yok etmek, ülkemizin ve insanımızın yaşam kalitesini geliştirmek. Bu misyon doğrultusunda yorulmak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral da ilçelerinde bir üniversite olmasını büyük bir şans ve fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Güral, “Türk ve yabancı bilim insanlarının görev aldığı Gediz Üniversitesi, Menemen’in ve Foça’nın ekonomik ve sosyal alandaki gelişimine önemli ivme katacak. Menemen, bu işbirliğinin eseri olacak büyük projelerle büyük bir ilçe haline gelecek. Bizlere kapılarını sonuna kadar açan Gediz Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
İZMİR ()
foto