GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ilçedeki erkek kuaförlerine hijyen eğitimi verildi.

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda MGV Danışmanlık Firması tarafından verilen hijyen eğitimine, ilçede faaliyet gösteren kuaförler ve çalışanları katıldı. 8 saat süren eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olanlara, Gazipaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sertifika verilecek. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bişkin, gıda üretimi ve perakende satış yerleri, tüketim amaçlı üretim yapan iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu işyerlerinde hijyen eğitimin zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Bu iş yerlerinde genel müdürlük tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişilerin 5 Temmuz 2014 tarihinden itibaren çalıştırılamayacağını kaydeden Bişkin, "İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur" dedi. Bişkin, ayrıca ilçedeki 26 ayrı meslek grubunda iş yeri sahibi, işletmecileri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitim kurslarının devam edeceğini söyledi. (FOTOĞRAFLI)