BÖLGESEL KARATE GELİŞİM SEMİNERİ ADIYAMAN'DA YAPILDI



BÖLGESEL Karate W.S.K.F Sporcu Eğitim Gelişim semineri Adıyaman Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda yapıldı.



Bölgesel Karate W.S.K.F Sporcu Eğitim Gelişim seminerine; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, W.S.K.F Başkanı Zülfikar Yeşil, Spor Şube Müdürü Hüseyin Yaşar Sarıkaya, Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, His İl Temsilcisi Ahmet Uyanık, Karate İl Temsilcisi Musa Tepe ile sporcu ve antrenörler katıldı.



Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve Adıyaman'dan 200 sporcu ve 10 antrenöre Karate Milli Takımı antrenörü Kasım Demir tarafından eğitim verildi.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman'da sportif aktivite ve organizasyonların artmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Spor şehri olma yolunda her geçen gün koşar adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımızın sonunda da birçok sporcumuzun milli takımlarda görev alıyor ayrıca antrenörlerimizde Milli Takım'a davet ediliyor" dedi.



Mahir ALAN/ADIYAMAN, ()





////



ADIYAMAN'DA 9 KADIN MUHTARLIK İÇİN YARIŞACAK



ADIYAMAN'da, yaklaşan yerel seçimlerde 9 kadın mahallelerinde muhtar olmak için yarışacak.



Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, kadın muhtar adaylarının seçimde yarışacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Şu ana kadar Adıyaman'da 9 kadının muhtar adayı olduğunu ifade eden Taş, "Önümüzdeki dönemde yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde ilimizde şu ana kadar 9 bayan muhtar adayımızın çıkması bizleri mutlu etmiştir. Bu sayının artması bizlerin en büyük temennisidir. Ülke geneli büyük şehirlerimizde bayan muhtar sayısı yeterli değilse iyi ama, doğu bölgelerine doğru gelindiğinde bu sayı azalıyor. Kadın muhtarlara büyük iş düşüyor. Muhtar, halka en yakın kişidir. Muhtarlar halkla birebir temas halinde, yüz yüze olan seçilmişlerdir. Halkın dertlerini, sorunlarını en iyi bilen insandır. Bu sorunların nasıl çözüleceği konusundaki görüşleri de değerlidir. İnsanı sevme, samimi olmak lazım. İnsana değer vermek lazım. Demokrasinin iyi işlemesi için en çok bunlara ihtiyaç vardır" diye konuştu.



Mahir ALAN/ADIYAMAN, ()





////



AK PARTİLİ KUTLU ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR



AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor.



Son olarak Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılan Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman'a en iyi hizmeti sunmayı arzuladıklarını dile getirdi. Türkiye'de yaşanan gelişmelerin vatandaş tarafından yakından takip edildiğini ifade eden AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, "Yaşanan gelişmeleri vatandaş bizden daha çok takip ediyor. Türkiye'deki yangını söndürmek için ilaç olarak Başbakanımız Tayyip Erdoğan ve AK Parti görüldü. Çünkü halkımız AK Parti'yi iktidara getirdi. AK Parti'de bu yangını söndürdü. Terör belası nedeniyle milyar dolarlarımız heba oldu, binlerce insanımızı kaybettik. Bugün geldiğimiz nokta da bu olayların suni bir kavga olduğu anlaşıldı. AK Parti'nin gayretleriyle bu kavga da artık son buldu. Allah o günleri tekrar göstermesin. Aylardır şehit haberlerini duymuyoruz. Keşke teröre harcanan milyar dolarlar halkımıza hizmet edilseydi" dedi.



Kutlu, seçilmesi halinde Adıyaman'ı bölgenin parlayan yıldız kenti yapacak projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, vatandaşlardan destek istedi.



ADIYAMAN, ()





////



ADIYAMAN'DA SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR



ADIYAMAN Belediyesi, Oturakçı Pazarı'nda yapımı devam eden, sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildirdi.



Adıyaman Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak, yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında pazarın 2 ayrı sokağına 7 metre yüksekliğinde modern çatı yapıldı. Pazarda yapılan çalışmalarda çatıyla birlikte sokakların altyapısı da yenilendi.



Oturakçı Pazarı'nda yapılan çalışmaların esnafı da mağdur etmeden hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını ifade ederek, "Bu konuda belediye olarak gerekli çalışmaları başlattık. Kentimizin kuruluşundan bugüne kadar ticaretin merkezi ve nazarımızda büyük bir değeri olan pazarımıza güzel bir görünüm kazandırmak amacındayız. Proje kapsamında çarşımızın 2 sokağının üstüne çatı yapıldı. Sokakların altyapısı yenilendi. Zeminine bazalt taşı döşendi. Yağmur suyu olukları oluşturuldu. Çatının alt kısmına ahşap döşeme ve aydınlatmalar döşendi. Proje ile birlikte; tarihi pazarımızı hem Adıyaman'ımızın ticaretine, hem de turizme kazandırmış olacağız" dedi.



ADIYAMAN, ()





///



ÇELİKHAN'DAN SURİYE'YE GIDA YARDIMI



ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan bir kamyon gıda yardımı Suriye'ye gönderildi.



Çelikhan Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu tarafından toplanan gıda, giyim ve temel ihtiyaç maddelerden oluşan bir kamyon yardım Suriye'deki mültecilere ulaştırılmak üzere gönderildi. Platform sözcüsü Ekrem Gündoğar, Suriye'deki sivillere yardım ettiklerini anlatarak, "Bu yardımlar fedakar Çelikhan halkı tarafından bizlere bağışlandı. Biz de Çelikhan Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu olarak bu bağışları Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Şu ana kadar Çelikhan Sivil Toplum kuruluşları olarak 9 yardım kamyonumuzu Suriye'ye gönderdik" dedi.



Selim SONKAYA/ÇELİKHAN(Adıyaman), ()





///