ESKİŞEHİR'i daha yakından tanımak ve Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri yerinde görmek üzere Frankfurt’tan gelen dostluk delegasyonu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.
Ziyarete Frankfurt Belediyesi Meclis Üyesi Bernhard E. Ochs, Frankfurt Belediyesi Uluslararası İlişkiler koordinatörü Edith Baner ile Eskişehir’i tanımak için gelen yaklaşık 20 kişilik Alman grup katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen ziyaret sohbet havasında geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada delegasyonu Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Frankfurt, Büyükşehir Belediyemizin kardeş şehri. Şimdiye kadar çeşitli heyetlerimiz karşılıklı olarak ziyaretlerde bulundular ve bu ziyaretlerden önemli işbirlikleriyle döndüler. Sizleri de Eskişehir’de görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Eskişehir ile Frankfurt arasında daha sık kültürel faaliyetler, turistik geziler yapılması ile ilişkilerimiz daha da gelişecek” dedi.
Eskişehir’in 15 yıl içinde geçirdiği büyük değişimden bahseden Başkan Büyükerşen, dostluk delegasyonunun Eskişehir’e olan ilgisi nedeniyle teşekkür etti. Konuk delegasyon adına konuşan Frankfurt Belediyesi Meclis Üyesi Bernhard E. Ochs Eskişehir’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın selamını getirdiklerini belirterek, “Eskişehir bizim için çok önemli. Frankfurt’ta çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor. Özellikle benim çevremde çok sayıda Eskişehirli yaşıyor. Bu yüzden Eskişehir ile kurduğumuz kardeş şehir ilişkisi benim için çok önemli” diye konuştu.
Frankfurt Belediyesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Edith Baner ise Başkan Büyükerşen’e Peter Feldmann’ın mektubunu ileterek “Bu ziyareti sağladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bu seyahati planladığımızda bu kadar yoğun bir ilgi beklemiyorduk. Fakat böyle kalabalık bir grup ile Eskişehir’e gelmek bizi sevindirdi” dedi.


FOTOĞRAFLI