FİNİKE İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, ilçede 2013 yılında çeşitli suçları kapsayan 1059 olay meydana geldiğini, ancak 2012 yılına göre suç oranlarında yüzde 17'lik düşüş olduğunu kaydetti.
İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Finike Kaymakamlığı İlçe İdare Şube Başkanları toplantısında yıllık faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2013 yılında mal varlığına karşı 151 suç işlendiğini, 2012 yılına göre yüzde 42 oranda düşüş olduğunu söyledi. Kişilere karşı da 300 suç işlendiğini belirten Çolak, yine bir önceki yıla oranla yüzde 22 azalma olduğunu vurguladı.
2013 yılında toplamda 1059 adet suç işlendiğini vurgulayan Çolak, önceki yıla oranla yüzde 17 oranında azalma görüldüğünü söyledi. Çolak, ayrıca 2013 yılında çeşitli suçlardan aranan 245 kişinin rutin kimlik kontrolleri sırasında yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini, suçlulardan 120'sinin tutuklandığını söyledi.
BÜYÜK KISMI AYDINLATILDI
Çolak, otodan hırsızlık, iş yeri, motosiklet ve bisiklet hırsızlığı gibi mala karşı işlenen suçlarla kasten yaralama, tehdit ve hakaret gibi olayları kapsayan kişilere karşı işlenen suçlardaki azalmaya da dikkati çekti. Jandarma bölgesinde meydana gelen 1059 olaydan yüzde 91'in aydınlatıldığına işaret eden Çolak, yıl içerisinde 4 bin civarında jandarma devriyesi faaliyetinin ve faillerin yakalanmasının suçların azalmasında etkili olduğunu vurguladı.
SUÇU ÖNLEMEK İÇİN PROJE
Çolak, İl jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen projelerin de suçun azalmasında önemli katkı sağladığını hatırlattı. Projelerden örnekler veren Çolak, "Tarihi eser kaçakçılığını önlemek ve korumak için 'Tarihi eserlerimizi birlikte koruyalım', kazaları önlemek ve azaltmak amacıyla 'Kaskımla güvendeyim, reflektör tak, görünür ol' projelerini uyguladık. Bu kapsamda kask ve reflektör dağıttık" dedi.
İLÇEDEKİ KAZA ORANLARI
Hırsızlık olayları, küçük yaştaki çocukların suça karışması ve suçlardan zarar görmesini önlemek amacıyla 'Komşu kollama' ile 'Güvenli okullar' projelerini uyguladıklarını anlatan Çolak, ayrıca hayvan hırsızlığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 'SMS' gönderdiklerini, 2014 yılında da bu çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. 2013 yılında yaşanan trafik kazaları hakkında da bilgi veren Çolak, meydana gelen 113 trafik kazasında 2 kişinin öldüğünü, 81 kişinin ise yaralandığını söyledi. (FOTOĞRAFLI)