IF WEDDING FASHION İZMİR- 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale kalan 15 gelinlik bir defileyle sunulacak.
IF WEDDING FASHION İZMİR - 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamındaki 5’inci Gelinlik Tasarım Yarışması, “Beyaz Perde' temasıyla düzenleniyor. Yarışmada finale kalan 15 tasarım, gelinliğe dönüştürüldükten sonra ilk kez jüri karşısına çıktı. Gelinlikler fuarın açılış programı kapsamında 22 Ocak Çarşamba günü açılış defilesinde sunulacak. Ayrıca tasarım gelinlikler sergi alanında fuar süresince sergilenecek.
Ulusal çapta düzenlenen “Beyaz Perde' temalı Gelinlik Tasarım Yarışması’na 116 tasarımcı, 348 tasarımıyla katıldı. İlk elemede finale kalan 15 tasarım belirlendi. Daha sonra bu tasarımlar gelinliğe dönüştürüldü. Yarışamada, dereceye girenler ödüllendirilecek. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL verilecek.
Genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına katkıda bulunan Gelinlik Tasarım Yarışması; İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştiriliyor.
FOTOĞRAF