DENİZLİ Devlet ve Servergazi devlet hastaneleri bünyesindeki “Evde Sağlık Hizmeti Birimleri' evde bakım hizmeti gören yatağa bağımlı hastalara berber hizmeti de verilmeye başladı. Serebrovasküler ve epilepsi hastası olduğu için yatakta tedavi gören 34 yaşındaki Ali Dev ile 81 yaşındaki Nafiz Dibeklioğlu, “Evde Sağlık Birimi Ekibi'nde yer alan berber tarafından traş edildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, Denizli’deki yatağa tam bağımlı 2 bin 600 hastanın tedavilerinin “Evde Sağlık Hizmeti Birimi' tarafından yapıldığını söyledi.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. İlhami Beyaztaş ve Denizli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Sorumlu Doktoru Cengiz Demirkıran’la Evde Sağlık Hizmeti’nden yararlanan iki hastayı evlerinde ziyaret ederek yeni uygulamayı anlattı. Serebrovasküler ve epilepsi hastası olduğu için yatağa mahkum olan 34 yaşındaki Ali Dev ile 81 yaşındaki alzheimer ve parkinson hastası Nafiz Dibeklioğlu’nun saçları birim bünyesinde görev yapan berber tarafından kesildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, Denizli’deki yatağa tam bağımlı 2 bin 600 hastanın tedavilerinin “Evde Sağlık Hizmeti Birimi' tarafından yapıldığını söyledi. Dr. “Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın büyük çoğunluğu 66-85 yaş arası, sosyal güvencesi olan ve nörolojik hastalık tanısı olan hastalardan oluşuyor. Evde sağlık hizmetleri 57 personel ve 16 araçla veriliyor. Bugüne kadar 9 bin 681 hastaya ulaşıldı. Halen aktif olarak 3 bin 184 hastaya hizmet veriliyor” dedi.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () foto