ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından, Orta Avrupa ülkelerine düzenlenen iş gezisi programı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başladı. 

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Bekir Talha Özmen, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, ETSO Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Adil, Celalettin Çetinkaya, Genel Sekreter Harun Delibaş ile oda üyesi işadamlarının yer aldığı ETSO heyeti, ziyaretinin ilk gününde Budapeşte Hilton Otel'de düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda iki ülke ticaretinin artırılması için atılması gereken adımlar ve yatırım yapılabilecek sektörler üzerinde duruldu. Macar işadamları ve Macaristan'daki Türk işadamları için Erzurum'da fırsat olabilecek yatırım potansiyelleri olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Özakalın, görüşmelerin her iki ülke iş dünyası için ticari ve kültürel birlikteliğe katkı sağlayacağına inandığını bildirdi. Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden birinin Erzurum Palandöken Kayak Merkezi olduğunu vurgulayan Özakalın şunları söyledi:



"Kış sporları ve kış turizmi hareketleri bakımından Türkiye'nin birinci derecede önemli ve öncelikli kayak alanları arasında yer alan Palandöken Dağları, kayak sporu ve kış turizmi hareketleri açısından uluslararası bir istasyon özelliği taşımaktadır. Erzurum, iklim özellikleri, coğrafi konumu, zengin doğal kaynakları ve tarihi, kültürel değerleri ile önemli bir potansiyele sahiptir. Erzurum'da 6 turizm yatırım belgeli tesiste 2 bin 256 yatak, turizm işletmesi belgeli 10 tesiste ise bin 941 yatak mevcuttur. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Cumhuriyet tarihinin en önemli kamu yatırımlarıyla gerçekleştirilmiştir." (KS)-(FOTOĞRAFLI)