ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ni ziyaret eden Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, ülkesinden gelecek 30 kişilik müzik grubunun Kaş Antik Tiyatrosu'nda konser vereceğini söyledi.

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ile Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın'ı makamlarında ziyaret etti. Estonya Büyükelçisi Miko Haljas, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, geçen yaz Kaş'a tatile geldiğini söyledi. Kaş, Kekova ve Kalkan'ı çok sevdiğini belirten Haljas, "Bölge inanılmaz tarih ve doğa zengini. Büyülü bir yöre. Bu nedenle, Estonya müziğinin ve kültürünün bu yörede tanıtılmasını, ülkemizden gelecek 30 kişilik bir müzik grubunun Kaş'ta bir konser vermesini arzu ediyorum" dedi.

ESTONYALI SANATÇILAR KONSER VERECEK

Kaymakam Selami Kapankaya ise ziyarette Haljas'a, Kaş'ın prestij kitabını hediye etti. Kaş'ı tanıtan çeşitli hediyeler veren Kapankaya, "Kaş farklı ülkelerden gelen birçok insanın birlikte yaşadığı, kültürlerinin ve yaşamlarını paylaştığı bir dünya kenti. Farklı bir ülkenin büyükelçisini Kaş'ta ağırlamaktan mutluyuz" dedi. Görüşmeler sonunda Estonya'dan gelecek olan 30 kişilik müzik grubunun 28 Şubat Cuma günü, Kaş Antik Tiyatrosu'nda konser vermesi kararlaştırıldı. (FOTOĞRAFLI)