ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, 6360 sayılı kanun gereği Antalya ilinin Büyükşehir statüsü kazanmasından dolayı, esnaf ve sanatkârın değişen adres bilgilerini bir an önce vergi daireleri ve ilgili kurumlara bildirmelerini isteyerek, esnaf ve sanatkârı uyardı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Abdullah Sevimçok, esnaf ve sanatkârın Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) adres bilgilerinin değiştiğini ve herhangi bir cezaya maruz kalınmaması için bu bilgilerin vergi daireleri ve ilgili kurumlara bildirilmesini istedi. Özellikle değişen adres bilgilerinin bildirilmemesi yüzünden vergi dairelerinin bu esnafa ceza kestiğini kaydeden Başkan Sevimçok, biran önce değişen adres bilgilerinin (dükkan, kapı no v.b. gibi) ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini belirtti.

Vergi dairelerinin adres değişikliklerinin bildirilmemesinden dolayı 1200 TL civarında ceza kestiğini aktaran Sevimçok, "Bizler de esnaf ve sanatkârımızın mağdur olmaması adına bir an önce adres bilgilerini, başta vergi daireleri olmak üzere tüm ilgili kurumlara bildirmeleri gerektiğini önemle bildiririz" dedi. (FOTOĞRAFLI)