DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi’nin sekiz yıl rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, TED Denizli Koleji’nin kuruculuğunu üstlendi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Göveçlik Mahallesi’nde inşaatı süren ve gelecek yıl eğitim öğretime başlayacak olan TED Denizli Koleji’nin inşaatını Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’yla gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Pamukkale Üniversitesi’nin 1999-2007 yılları arasında 8 yıl rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, eğitimden vazgeçmedi. Kazdağlı, Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarının TED’in Denizli Koleji’nin kuruculuğunu üstlendi. Göveçlik Mahallesi’nde 21 bini kapalı 24 bin metrekare alana kurulacak okulun inşaatı sürüyor. Gelecek yıl eğitime başlaması planlanan okulun inşaatını Vali Abdülkadir Demir ziyaret ederek, Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarete Vali Demir’in yanı sıra Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’de katıldı.
İnşaat hakında bilgi veren kurucu Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, okulun uluslararası standartlara sahip bir yerleşkede konforu ve güvenliği yüksek, estetik değerlerle bezenmiş bir eğitim kurumu olarak kurulacağını belirterek, ilk etapta okul öncesi, ilkokul ve ortaokul eğitimi verileceğini, gelecek yıllarda lise sınıflarını da açmayı planladıklarını belirtti. Kazdağlı, okulun gelecek yıl eğitime başlayacağını söyledi. Yerleşkede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları, 300 kişilik kültür ve kongre merkezi, yemekhaneler ve spor merkezi yer alacağını ve Denizli Koleji TED’in Türkiye’deki 26. okulu olacağıın söyledi.
Sanayi ve turizmi ile öne çıkan Denizli'nin eğitim alanında da Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu söyleyen Vali Abdülkadir Demir, Kazdağlı’ya Denizli’ye önemli bir eğitim kurumu kazandıracağı için teşekkür edip, “TED Koleji gibi başarılı bir eğitim kurumunun açılmasının ilimizin eğitimde yakaladığı başarı çıtasının daha da yukarılara çekilmesi adına önemli bir kazanç olacak” dedi.
“EĞİTİM YATIRIMLARINA BİR YILA SIĞDIRDIK”
Valilik olarak son bir yılda Denizli’de eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyen Demir, “Eğitimde yakalanan başarının kalıcı olması amacıyla son bir yılda Denizli’de adeta eğitim seferberliği ilan ettik. Devletimizin imkanlarına hayırseverlerimizin verdiği destekleri de katarak altı yılda yapılabilecek eğitim yatırımlarını bir yıla sığdırdık. 6 ve 24 derslikli olanlarını tamamladık. İkinci yarı yıl bu okullar öğrencilerimize hizmet verecek. 36 derslikli sekiz, 32 derslikli bir okul ise bitme aşamasına geldi. Bu okulların da tamamlanmasıyla Denizli’de ikili öğretim yapan okul sayısı 55’ten 38’e inecek” diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, () Fotoğraflı