Ressam Ahmet Selim Taner’in Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde açtığı eski İzmir’i gözler önüne seren “Kağıda Dökülenler: Bir Şehir, Bin Gölge’ isimli sergisi 28 Şubat’a kadar gezilebilecek.
17 yıllık karakalem ve mürekkep kalem çalışmalarını “Kağıda Dökülenler: Bir Şehir, Bin Gölge’ isimli sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunan ressam Ahmet Selim Taner izleyenlerden tam not aldı. Kendisini “Ressam değilim ama kendimi bildim bileli resim yapıyorum” diye tanıtan Ahmet Selim Taner ilk sergisini açmanın mutluluğunu, heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenen yaklaşık 50 eser ile İzmir’in tarihini gözler önüne seriyor. Taner, tarihe olan merakı ve İzmir’e olan sevdası nedeniyle eski İzmir’i karakalem ve mürekkepli kalem kullanarak resmettiğini söyledi.
Ressam Taner, “Maalesef şu an her yer apartman ve rezidans. Keşke eski yıllarda yaşasaymışım. Gördüklerimi, duyduklarımı ve İzmir’in eski fotoğraflarına bakarak yaptığım resimleri sanatseverlerle, İzmir severlerle paylaşmak istedim. Benim bu heyecanıma ortak olan Konak Belediyesi’ne ve konuklara teşekkür ederim” dedi.
İZMİR ()
foto