CHP Konak Belediye Meclis üyeliğine 21. sıradan aday olan Zeynep Cücen Tulgar, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun dünürü olduğu ve belediyede çalıştığı yönündeki iddialara çok üzüldüğünü belirterek, “Kızım üç yıl önce eşinden ayrıldı. Ben de belediyeden emekli oldum” dedi.
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, oğlu Emrah Karamustafaoğlu’nu listenin ikinci sırasına, eski dünürü Zeynep Cücen Tulgar’ı da 21. sıraya yazdırdığı gerekçesiyle eleştirilinken Tulgar, hakkındaki iddialar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu öne sürdü.
CHP’ye 2000 yılında DSP’den geçen Tulgar, partinin kadın kollarında, Konak ilçe yönetiminde görev yaptığını, merhum Ahmet Piriştina’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İtfaiye Daire Başkanı’nın sekreteri olarak işe girdiğini anlattı. Tulgar, “Kızım Pınar, üç yıl önce Emrah Karamustafaoğlu’ndan boşandı. Eski dünürüz. Ben de artık belediyede çalışmıyorum, 12 yılın sonunda emeklilik dilekçemi verdim. Bu iddialar molarimi çok bozdu. Ben yoldan geçen biri değilim ki partiye dün gelmedim. Örgütte emeğim var. Üstelik 21. sıradayım” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF