YOLSUZLUK operasyonunun ardından AK Parti’den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı, İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, eski partisinin çıkardığı ilçe belediye başkan adayları ile emeğe ve özveriye karşı duyarsız tavrının bir kez daha görüldüğünü öne sürdü.
İzmir’de 2011 seçimlerinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak liste başı olduğu birinci bölgedeki seçimde en iyi sonucu alan ancak yolsuzluk operasyonunun ardından AK Parti ile yollarını ayıran İzmir milletvekili Ertuğrul Günay, eski partisinin ilçe belediye başkan adaylarını değerlendirdi. Adaylarla birlikte partinin emeğe ve özveriye karşı duyarsız tavrının bir kez daha görüldüğünü ifade eden Günay, şunları söyledi:
“Yakın bir tarihe kadar parti üyesi olmama karşın ne Büyükşehir ne de ilçe adayları konusunda kimse benimle yeterli bir görüşme yapmadı. O nedenle İzmir ilçe belediye başkan adaylarını bugün basın aracılığıyla öğrendim. Bir kısmını tanımıyorum. İzmir gibi AK Parti için zor sayılabilecek bir bölgede adaylık talebi olan ilçe başkanlarının ve partiye emeği geçmiş olan bazı değerli insanların aday gösterilmemesini garipsedim. Ama çok da şaşırdığımı söyleyemem. Partinin emeğe ve özveriye karşı duyarsız tavrı burada da bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ben İzmir’in yeni hizmetler ve yatırımlarla daha gelişen bir kent olmasını önemsediğim kadar yaşam tarzına duyarlılığını ve demokrasi konusundaki kararlılığını da çok önemsiyorum. O nedenle bütün bu konularda İzmir’e katkı yapabilecek olan arkadaşlarımın hangi partiden olurlarsa olsunlar seçilmesini dilerim. Bunun ötesinde daha kapsamlı bir değerlendirme yapmak için adaylık sürecinin sona ermesini ve bütün adayların kesinleşmesini beklemek gerekir.”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF