ERKUNT Traktör Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeynep Erkunt Armağan, 3 yıl içinde Ege’de satılan her 4 traktörden birinin Erkunt olmasını hedeflediklerini söyledi.
2013 yılı verilerine göre traktör sektörünü değerlendiren, “Ege Erkunt Traktör’ün kalesi olacak” diyen Armağan, “Ege bölgesinde 2013’teki yüzde 9’luk pazar paylarını 2014’te Türkiye genelindeki hedeflere uygun olarak yüzde 12’nin üzerine çıkartmayı istiyoruz” dedi. Erkunt Traktör olarak 2013’ün ilk 11 aylık TÜİK verilerine göre 3 bin 972 araç tescili yaptırdıklarını ve tahminlerine göre bu rakamın yıl sonunda 4 bin 500 adedin üzerine çıkacağını belirten Zeynep Erkunt Armağan, “2013’ün ilk 11 aylık TÜİK verilerine bakıldığında traktör pazarında yaşanan yüzde 4’lük büyümeye paralel olarak Erkunt Traktör de tescil oranlarını aynı oranda yüzde 4 arttırdı. Türk Tarım Alet ve Makinaları Birliği’nin (TARMAKBİR) açıkladığı verilere göre, 2013’te Türkiye genelinde fabrika satışları bir önceki yıla kıyasla 3 bin 500 adet artarak 49 bin adet olarak gerçekleşti. Bu artışın yüzde 17.36’sını Erkunt Traktör oluşturdu. Elimizdeki veriler gösteriyor ki; 2013 yılını 4 bin 500 tescil seviyesinde ve yüzde 9 pazar payı ile kapatacağız” diye konuştu.
2014’te de yurtiçi pazar büyüklüğünün 50 bin adet civarında olmasını beklediğini bildiren Zeynep Erkunt Armağan, “Bu yıl gerçekleşecek iki seçimin ekonomiyi dinamik tutacağını düşünüyorum. Bu durumun sektöre olumlu yansıyacağını bekliyorum” dedi. Erkunt Traktör olarak 2014 için 6 bin adet satışla yüzde 12 pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Armağan, çiftçinin geri bildirimleri doğrultusunda tasarlanan yeni modeller ve maliyet indirme çalışmalarının bu hedefe ulaşmak için belirleyici olduğunu vurguladı.
İHRACAT ARTACAK
2014’ün Erkunt Traktör için ihracatta bir dönüm noktası olacağını dile getiren Zeynep Erkunt Armağan, “2013’te olgunlaştırılan ihracat stratejimiz doğrultusunda kendimize yeni hedefler belirledik. 2014 için 750 traktör ihraç etmeyi planlıyoruz. 2007’de Balkan ülkelerinde başlayan satışlarımız, bu yıl bu ülkelerde pekişerek artacak, ancak şimdiye kadar yer almadığımız yeni Batı Avrupa ve Amerika pazarı 2014’ün en önemli hedefleri olacaktır. Bu önemli pazarların yanı sıra; Afrika’nın tarıma kaynak ayıran en önemli ülkelerinin tamamında varlık gösteren ArmaTrac markası, 2014’te en büyük pazarı bu ülkelerde yakalayacak ve belki de bu ülkelerde yapılacak bir üretim için know-how transferi yapan ilk Türk traktör firması olacaktır” diye konuştu.
Erkunt Traktör’ün çiftçinin taleplerini değerlendirerek tasarımlarını yönlendirmesi özelliği sayesinde yurtiçinde kısa sürede 3’üncülük konumuna geldiğinin altını çizen Armağan, “Traktörlerimizin üretimlerini bayi, servis ve çiftçilerden aldığımız geri bildirimleri göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Üreticinin sesine her zaman kulak veriyoruz. Aynı özellik yurtdışı markamız olan ArmaTrac'ın başarısı için de altın anahtar görevi görüyor. Erkunt Traktör girdiği ülkelerdeki çiftçinin ihtiyaçlarına göre tasarımlarını şekillendirerek ülke tarımına uygun traktörler üretiyor. Satış sıralamalarında hızla yukarıya doğru tırmanıyor” dedi.
FOTOĞRAF