MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, Aşağı Çobanisa’da vatandaşlarla buluştu. Aşağı Çobanisalılar tarafından köy girişinde meşaleler ve havai fişekler eşliğinde karşılanan Ergün ve Çöllü, esnaf ve vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nde sağlanan mali disiplinin ardından Manisa’nın 57 mahallesinin tamamına ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini söyledi. Geçen sürede 100’ün üzerinde projeyi kente kazandırdıklarını kaydeden Ergün, sağlanan hizmetlerle Manisa’nın gecesini ve gündüzünü ayrı bir güzelliğe kavuşturduklarını da sözlerine ekledi.
TANRIVERDİ’YE HODRİ MEYDAN
Manisa’da polemik konusu olan katı atık tesisleri için göreve geldikleri ilk günden beri çalışma yaptıklarını, Uzunburun Köyü Sarıçam mevkiinde hayata geçirecekleri modern tesisler için son aşamaya geldiklerini de belirten Ergün, “AKP’li Hüseyin Tanrıverdi Ankara’dan firmanın yetkilisiyle çöp sahasında şov yaptı. 200 milyon TL yatırımla söz konusu firmanın çalışma yapacağını söyledi. Sen ihale yapmadan, konuyu Meclis’e getirmeden nasıl bu hizmeti yerine getireceksin? Bu, ihaleye fesat karıştırmaktır. Önce bu işi öğreneceksin. Şimdi soruyorum; 60 milyon TL’ye yapacağımız bu yatırımı 200 milyona yapacağınızı söylüyorsunuz. Yap-işlet-devret modeliyle Manisa’da bu işi yapamazsınız. Halktan ton başına aylık ücret alacağınız model genelde 25-30 seneliktir. Ayda 5 milyon Manisalıların cebinden para çıkartacaksınız. Bunun açıklamasını yapın. Her şey hesap işi. Atmayla, etmeyle olmuyor. Hodri meydan” diye konuştu.
DESTEK İSTEDİ
Yasanın hayata geçmesiyle birlikte Manisa Belediyesi’nin kendi bütçe imkanlarıyla ilçe, belde ve köylere yalnızca 6 ayda 35 milyon TL’nin üstünde yatırım yaptığını kaydeden Ergün, daha büyük hizmetleri kazandıracaklarının sözünü verdi. 30 Mart tarihindeki yerel seçimlerde 4 farklı oy kullanılacağını da hatırlatan Ergün, mahalle muhtarı, belediye meclis üyeliği, ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediyesi için ayrı ayrı oy kullanılacağının altını çizdi. Daha sonra Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü’nün elini havaya kaldıran Ergün, Şehzadeler’de Çöllü, Büyükşehir’de şahsına destek istedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
FOTOĞRAF