ERCİYES Yazarlar Zirvesi’nin ikincisi Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi işbirliği ile düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen zirveye Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç, Türkiye Yazarlar Birliği ülke genelindeki 12 şubesinin temsilcileri ve Kayserili yazarlar katıldı.
Zirvede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki “İlk emri 'oku' olan bir kitabın inananlarıyız. Yerleşik düzene geçişimiz geç olduğu için kalemli medeniyete geçiş de zaman alıyor. Günümüzde herkes bir şeyler yazmak istiyor; ancak yazmak çok zor. Fakat yine de yazmak gerekiyor. Bize düşen altyapıyı oluşturmak ve kitap basmak” dedi.
Konuşmasında Ray-Kitap projesinden de bahseden ve raylı sistem duraklarına kitap konulduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Bugüne kadar koyduğumuz kitaplar 100 bini geçti. İnsanlar alıyor ve yerine koymuyorlar; ama olsun biz alıp koymaya devam ediyoruz. İnşallah bu gayretler neticesinde biraz daha okumuş ve aydın nesiller yetişir" diye konuştu.
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan ise, toplantının farklı illerden gelen yazarlarla Kayseri'deki yazarların kaynaşmasına vesile olacağını kaydetti.
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç da, “Kayseri kültür başkentlerinden biridir. Hem tarihi hem de kültür bakımından bir başkenttir. Bu kültür birikiminin yaşatılması adına belediyenin çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz” dedi.