BUCA Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP’nin aday değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından yayınladığı mesajla kendisine destek verenlere teşekkür etti, “39 yıl sonra partim CHP’nin Buca’da iktidar olmasını sağlayan, Mart 2014 seçimleri için ise bana destek ve güç veren Buca halkı bana ve aileme büyük onur verdi. Siyasette bulunulan konumlar geçicidir. Önemli olan Buca halkının gönlüne girmektir” dedi.
Yazılı açıklama yapan Ercan Tatı, DSP’den aday olmayacağını da bir kez daha ilan etmiş oldu. Tatu, “Bu onuru bana yaşatan ve son ana kadar yeniden aday olmam için CHP Genel Merkezi’ne duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak ileten, günlerdir belediye başkanlığına gelen onbinlerce Bucalı’nın gösterdiği nazik destek benim ve ailem için onurların en büyüğüdür. Bu arada Görev verilmeyeceği haberleri üzerine bana Genel Merkez ve İl Başkanlığı düzeyinde görev teklif eden DSP, İşçi Partisi, Demokrat Parti, Doğruyol Partisi yönetimlerine teşekkürü borç bilirim” dedi.
Ercan Tatı, Buca’da yeni bir aday ile CHP’nin seçim yarışını sürdüreceğini anımsattı. Kendisinin önümüzdeki sürecin 30 Mart’a kadar olan bölümünde Buca Belediyesi’nin son 5 yılda “halkının talepleri” doğrultusunda yönlendirilen hizmetleri yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Ercan Tatı “Yeni seçilecek Buca Belediye Başkanı’na sistemli, borcu azalmış, işleyen bir Belediye devredeceğim. 30 Mart’tan sonraki süreçte ise Buca halkı adına bu kentte yaşayan sade bir yurttaş olarak yapılan çalışmaların nasıl sürdüğünü gözlemleyeceğim” dedi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP üyesi olarak siyasete ilişkin kararlarını 30 Mart yerel seçimlerinin ardından vereceğini de açıkladı. Buca’da SONAR’ın yaptığı son ankette CHP’nin yüzde 54.2, AKP’nin yüzde 30.3 yine MHP’nin 11.2 oy oranı olduğu bir siyasi tablo ile görevi devrettiğini söyleyen Başkan Tatı, “Partimin tercihleri doğrultusunda 30 Mart’tan sonra görev alamadım. Bu karara saygı duyuyorum. Buca’da siyaseti bu oy oranları ile aralıyorum. Umarım bu tabloyu seçimlerden sonra da görürüz. Kişisel olarak siyasetteki devam sürecime yerel seçimlerin ardından karar vereceğim. Bu kararları verirken elbette yol arkadaşlarım ile birlikte yapacağımız değerlendirmeler esas olacaktır. Bana 5 yıl önce destek veren 123 bin Bucalı seçmenin oyları benim namusumdur” dedi.
İZMİR ()
foto