2005 yılından itibaren düzenli olarak yutdışından gelen Erasmus öğrencilerine yönelik Yoğun Türkçe Dil Kursu düzenleyen Akdeniz Üniversitesi, dil kursuna katılan öğrencilere sertifika töreni düzenledi.

Sertifika törenine Almanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Polonya, İtalya'dan gelen Erasmus öğrencileri ile Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mimar Türkkahraman, Kurs Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Ümit Yıldız ve programda görev yapan Eğitim Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, “Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler 1 ay gibi kısa sürede Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrendi. Türk kültürüne ve diline gösterilen ilginin artması en büyük temennimiz" dedi.

Prof. Dr. Burhan Özkan ise Akdeniz Üniversitesi olarak 2005 yılından bu yana Erasmus öğrencilerine yönelik yoğun dil kursunu başarıyla sürdürdüklerini belirti. Prof. Dr. Özkan, “4 haftalık bir program olan ve hem yaz hem de kış dönemi olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Erasmus Yoğun Dil Kursu, bu yıl Ocak ayında yapıldı. Kurs eğitiminin 60 saati Türkçe dili ile ilgili dersler iken 40 saati kültürel etkinlikleri içermekte. Her yıl gelen öğrencilerin kurs sonunda Türkçe öğrendiklerini görmek bizlere mutluluk veriyor" diye konuştu. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Ünüversitesi olarak her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim kalitesine büyük önem verdiklerini ifade ederek, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tören, öğrencilere başarı sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. (FOTOĞRAFLI)