KONAK Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nin 208 pastacılık kursiyeri, haftanın beş günü lezzetli pastalar yapıyor. Merkezden etrafa pasta kokuları yayılıyor.
Genç öğretmen Gamze Dizren’in eğitmenliğinde birbirinden renkli ve lezzetli pastaların yapıldığı kurs, gelecek hayallerinin de gerçeğe dönüştüğü basamağı oluşturdu. Daha çok kadınların ilgi gösterdiği pastacılık kursuna bu yıl başlayan kursiyerler arasında en dikkat çekeni ise Veli Üreten oldu. Taşıdığı soyadı gibi üretime dört elle sarılan Veli Üreten, yıllardır hayalini kurduğu kendine ait pasta ve hamur işi üzerine tasarladığı işyerinin temellerini Konak Belediyesi’nin açtığı pastacılık kursunda attı. Aynı zamanda Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde aşçılık kursuna da devam eden Üreten, tüm girişimcilere örnek olan öyküsünü şu sözlerle aktardı:
“Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kentin her noktasında İzmirlilerin yararlanabileceği semt merkezlerini açtı. Burası benim için ikinci üniversite gibi. Benim mesleğim aslında laborantlık. Kimya mezunuyum, emekliyim. Uzun yıllardır kendi işyerimi açma hayalim, ciddi planlarım vardı. Buradan mezun olup belgemi aldığım anda bu hayallerimi gerçekleştireceğim.”
Pastacılık kursunda birbirinden tatlı pasta ve keklere imza atan kadınlar da paylaşımın ön plana çıktığı bir kurs ortamları olduğuna değinerek, “Birbirimize destek oluyor, hayallerimizi paylaşıyoruz. Her birlikte emek harcayıp, çıkan güzel sonuçları yine hep birlikte kutluyoruz. Bize bu güzel ortamı sağlayan Başkanımız Hakan Tartan’a teşekkür ederiz” diye konuştu.
FOTOĞRAF