İZMİR Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İZELKO) Başkanı Ali Üstün, telekomünikasyon ürünlerinin satışında kredi kartı taksit uygulamasının kaldırılmasına karşı hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.
İZELKO Olağan Genel Kurulu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ali Üstün, yeniden seçildi. Üstün, yaptığı konuşmada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) çıkardığı “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” ile 1 Şubat'tan itibaren kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ürünleri harcamalarına taksit uygulanamayacak olmasını eleştirdi. Yeni düzenlemeye göre bazı ürünlerin kredi kartı ile satışında taksit sayısının dokuz ile sınırlandırıldığını hatırlatan Ali Üstün, “Elektronik sektöründe taksit sayısı kaldırıldı. Cep telefonları bundan böyle nakit ve ya tek siliple satılabilecek. Bu uygulamanın bilgisayarları da kapsayıp kapsamadığını henüz bilmiyoruz. Uygulama elektronik sektöründe faaliyet gösteren esnafı olumsuz etkileyecektir. Bu konuda esnaf kesiminden yoğun tepki alıyoruz. Konuyla ilgili hukuki çalışma başlatacağız” dedi.
Başkanlıkta 4. dönemini geride bıraktığını belirten Üstün, yeni dönemde esnafa yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.
İZMİR, ()