EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) genel kurul toplantısında, bir yıldır başkanlık koltuğunda oturan Mukadder Özden güven tazeledi. Ege İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 10. olağan genel kurulda, Mukadder Özden, oy birliği ile yeniden EGSD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Özden, derneğin ilk kadın başkanı olarak, ekibi ile birlikte 3 yıl süre ile görev yapacak.
Geçmiş dönem başkanlarından Nedim Örün'ün divan kurulu başkanlığını yaptığı genel kurulda, konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, geçen yıl Şubat ayında vefat eden Özcan Torun'un ardından yönetim kurulu içinde yapılan seçimle başkan olduğuna işaret ederek, bir yıldır derneğe en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Bu süre içinde derneğin etkin bir şekilde çalışması, mevcut projelerin hayata geçmesi için mesai harcadığına işaret eden Özden, bundan sonraki dönemde de ekibi ile birlikte özellikle sektörün katma değerini artırıcı projeleri hayata geçirmek istediklerini vurguladı.
EGSD öncülüğünde, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve İZFAŞ işbirliğinde düzenlediklerin IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın dünyanın en etkin fuarlarından biri haline geldiğini ifade eden Özden, geçen yıl Fuarın Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği üyeliğine hak kazandığını vurguladı. Bu yıl 8. kez düzenlenen fuarın daha etkin hale gelmesi için pazarlama komitesi kurulduğuna işaret eden Özden, “Yeni dönemde mevcut projelere yenilerini ekleyeceğiz. Üye sayımızı nitelikli firmalarla artıracağız. Üyeler arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri daha da geliştireceğiz. Sektörün geleceğine dönük vizyoner etkinlikler planlayacağız. Türkiye ihracatını sırtlayan 3 sektörden birisiyiz. Diğer sektörlerde kilogramı 2.5 olan katma değer bizim sektörde ortalama 23.5 dolar. Gelinlikte bu rakam 70 dolardan başlıyor, 600 dolara kadar çıkıyor. Biz sektördeki katma değerin daha da artırılması için çalışacağız. Teknik tekstil üretiminde firmalarının farkındalığını artıracağız. Avrupa ülkelerinden daha çok alım heyeti getireceğiz. Gelinlik moda günleri ve stok fuarı projelerinin hayata geçmesi için çaba harcayacağız” dedi.
BEGOS İÇİN KOMİTE
Eski başkanlardan Timur Yaykıran da yaptığı konuşmada, EGSD tarafından kurulan Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ndeki derneğe ait olan 5.5 dönümlük parselin değerlendirilmesi için proje komitesi kurulmasını önerdi. Ege Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk ise ihracat yapmak isteyen EGSD üyelerine Birlik olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Sektörün daha on yıllar yaşayacak bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Ünlütürk, özellikle teknik tekstil üretiminin geliştirilerek sektörün katma değerinin daha da artırılması gerektiğini kaydetti.
MARKALAŞMAYA DİKKAT ÇEKTİ
Eski başkanlardan Nedim Örün de firmaların stoklarının satılması, stok fuarı adı altında yeni bir organizasyonun gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. IF Wedding Fashion İzmir ile birlikte gelinlik moda haftası adı altında bir etkinliğin de yapılmasını öneren Örün, sektörün son yıllarda katma değerini yükselttiğini, ancak İzmirli firmaların İstanbul'a göre markalaşmada zayıf kaldığını savundu.
Konuşmaların ardından 9. dönem yönetim kurulu ve hesaplar oy birliği ile ibra edilirken, tek liste ile girilen seçimlerde Mukadder Özden başkanlığındaki yönetim ve denetim kurulu üyeleri oy birliği ile seçildi. Mukadder Özden başkanlığındaki EGSD yönetim kurulu; Atınç Abay, Onur Işık, Ahmet Özcan, Şaban Öngören, Mustafa Tunçer, Tevfik Aksu, Ayhan Seyfeli, İlknur Becerik, Okay Şimşek ve Deniz Kuran’dan oluştu.
Genel kurulda ayrıca 11 yıldır artırılmayan yıllık aidat ise 700 TL'den 800 TL'ye çıkarıldı.
FOTOĞRAF