Milli Eğitim Vakfı, 33. kuruluş yıl dönümünü MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okullarında düzenlediği ödül töreni ile kutladı.
MEB eski müsteşarı ve MEV Yönetim Kurulu eski başkanı Cemil Çetin, MEV Denetim Kurulu Başkanı Aydın Özyar, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de katıldığı törende “Milli Eğitim Vakfı” konulu şiir, kompozisyon, resim ve afiş dallarında açılan yarışmalarda dereceye giren 50 öğrenci başarı belgeleri ile ödüllendirildi.
Törende yaptığı konuşmasında, bir ülkenin en önemli zenginliğinin iyi yetişmiş insan gücü olduğunu ve her yıl 1 milyon 300 bin öğrencinin eğitim hayatına başladığı ülkemizde eğitim yükünü sadece devlete bırakmanın insafsızlık olacağını belirten
MEB eski müsteşarı ve MEV Yönetim Kurulu eski başkanı Cemil Çetin, Milli Eğitim Vakfı’nın yüce duygularla 33 yıl önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam’ın başkanlığında 243 TL’lik sermaye ile kurulduğunu ve vakfın geçen yıllar içinde Türk Milli Eğitimine değerli katkılarda bulunduğunun altını çizdi. MEV Denetim Kurulu Başkanı Aydın Özyar ise, Vakfın şimdiye kadar birçok okul, öğretmen evi yapıp donatarak ihtiyacı olan öğrencilere burs vererek önemli işlere imza attığını belirtti.
Törende şiir ve kompozisyonda birincilik kazanan öğrenciler eserlerini seslendirdiler. 2-F sınıfı öğrencilerinin görev aldığı halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören, MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu öğrencilerinden oluşan koronun söylediği şarkılarla sona erdi.
İZMİR ()
foto