AYDIN’ın Söke İlçesi’nde Eğitim Bir-Sen temsilcilik açtı.
Eğitim Bir-Sen’in Söke Temsilciliği için düzenlediği törene Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilge, AK Parti Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta, AK Parti Belediye Başkan Adayı Metin Yavuz’un yanısıra üye öğretmenler ve Aydın Şube Başkan Vekili İsmail Yiğit katıldı.
Açılışta konuşan Eğitim Bir-Sen Söke Temsilcisi İsmail Soyak, sendikalarının 22. kuruluş yıl dönümünde Söke temsilciliği olarak ayrı bir mutluluk yaşadıklarını söyleyerek, 270 bin üye ile Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını iddia etti. Soyak, “Bugünden yarına çizgimizi bozmadan bütüne giden yolda ilerlemeye “küçük olsun benim olsun” yerine “büyük olsun hepimizin olsun” demeye devam edeceğiz. Gönlümüz, kollarımız, kapımız bütün eğitim çalışanlarına açıktır. Çabamız, hizmetimiz bütün ülke insanının, insanlığın mutluluğu içindir” dedi.
Mehmet Akif İnan önderliğinde kurulan sendikanın yeni bir bakış açısı getirdiğini dile getiren Soyak, slogan sendikacılığı ile birlikte ücret ve özlük hakları kısır döngüsünden hep uzak durduklarını ileri sürdü. Toplumun refah ve huzurunu savunmak için yola çıktıklarını kaydeden Soyak, “Eğitim- Bir Sen mücadele yönteminde kırmak dökmek, başkalarına zarar vermek asla uygulanmamıştır. Ne kaldırım taşları sökülmüş ne de cam çerçeve indirilmiştir. Sendikal anlayışımız aklıselim duruş sergileyip, çözüm ve diyalog üzerine kurulmuş bir anlayıştır. Özgürlüğün ve insan onurunun esas alındığı, emeğin değerli kılındığı eğitim çalışanlarının toplumsal saygınlığının daha da arttığı günleri hedefliyoruz” diye konuştu.
Soyak, Söke İlçe Temsilciliği olarak Söke’nin sosyal ve kültürel yaşamına, eğitim kalitesinin arttırılmasına önemli katkılarda bulunacaklarına inandıklarını söyledi.
Necati MALDAR / SÖKE, ()
FOTOĞRAF