EGE DENİZİNDE KAÇAK OPERASYONU
EGE Denizi'nde devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, bir gün aralıklarla, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 23 göçmen ile 1 Türk organizatörü yakaladı. Kaçaklar sınır dışı edilmek üzere yetkililere teslim edilirken, organizatör hakkında yasal işlem uygulandı.
İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen Salı günü, Çanakkale Kadırga Burnu önlerinde lastik bot içerisinde yasa dışı göçmen grubu tespit edildi. Yapılan operasyonda 11 erkek, 3 kadın, 7 çocuk olmak üzere 21 Afgan uyruklu kaçak yakalandı. Kaçaklar sınır dışı edilmek üzere Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bir gün sonraki devriye görevinde ise ekipler, Muğla'ya bağlı Ören önlerinde `Babe-2' isimli ahşap motor yat içinde 2 Suriye uyruklu erkek ile kaçakları yurt dışına çıkarmaya çalışan ismi açıklanmayan Türk organizatörü yakalandı. Bu iki kaçak da sınır dışı edilmek üzere yetkililere teslim edilirken, organizatör hakkında yasal işlem uygulandığı açıklandı.
Öte yandan; bu yıl Ocak ayından itibaren Ege Denizi'nde yaşanan 20 olayda 424 kaçağın yakalandığı, 4 göçmen kaçakçısı hakkındada işlem yapıldığı açıklandı.
KÖ FOTOĞRAF