EDİRNE Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Rahmi Baştuğ, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Cemil Ceylan’ın görevi teslim aldı. Makamda yapılan törende Ceylan’a hizmetlerinden dolayı plaket verildi.
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın son kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmasının ardından kente gelen yeni Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ görevine resmen başladı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki devir teslim töreninde konuşan Baştuğ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Edirne programı nedeniyle dün yapılması gereken devir teslim töreninin bugüne bırakıldığını ifade ederek, “Cemil bey Edirne’de çok güzel hizmetler yapmış. Bizlerin yaptığı hizmet, devlete yapılan hizmettir. Cemil beyde kapasitesi, kültür, bilgisiyle elinden gelenin fazlasını yapmıştır. Bizde elimizden geleni yapacağız. İnşallah Cemil beyi daha iyi yerlerde görürüz” şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne alınan Cemil Ceylan ise devlette daimiliğin esas olduğunu belirterek, “Hiçbir şey baki değildir. Rahmi beyin geçte yaptığı hizmetleri de çok iyi biliyoruz. Hizmeti bizden daha iyi bir noktaya götüreceğine eminiz. Hem kendisine, hem de teşkilatımıza başarılar dilerim. Benim fiziken Edirne’den ayrılıyorum ama tamamen ayrılabilecek bir il değil. Manevi değerler üzerine inşa edilmiş bir kent. Buradan tamamen ayrılmak mümkün değil, bizden çok daha başarılı olacağını biliyorum. Herkese hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, hizmetlerinden dolayı Cemil Ceylan’a plaket vererek teşekkür etti. Ardından bahçede kendisini bekleyen personelle vedalaşan Ceylan, emniyet müdürlüğü binasından ayrıldı.
EÖ(LK/)(FOTOĞRAFLI)