KULAK kemiklerindeki kireçlenme nedeniyle yedi yıldır iki kulağı da duymayan İngiliz vatandaşı 46 yaşındaki Kevin Thomas Smith, birçok ülkede sağlık kuruluşlarına başvurduktan sonra geldiği İzmir’deki Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi’nde geçirdiği operasyonla hiçbir işitme cihazına gerek kalmadan işitmeye başladı.
Muğla’nın Marmaris İlçesine bağlı Turunç Beldesi’nde otel işlemeciliği yapan Kevin Thomas Smith, duymasını sağlayan ve iki kulağında bulunan işitme cihazlarından kurtulmak için ilk olarak İngiltere’ye gitti. Kulak kemiklerinde kireçlenme teşhisi konulan Smith’e İngiliz doktorlar ameliyat olması gerektiği söyledi. Birçok doktorun yapmaktan çekindiği milimetrik operasyon için doktor doktor gezen Smith, en son, İzmir’deki Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi’ne geldi.
İki kulağında da yüzde 80 işitme kaybı olan Smith’in karar vermesinin ardından, Doç. Dr. Çağlar Çallı tarafından ilk olarak sol kulağı ameliyat edildi. Gerçekleştirilen operasyonda kireçlenen kemikçik yerine “teflon piston' denilen milimetrik bir protez takıldı. Birkaç hafta sonra işitme cihazı olmadan sol kulağı duymaya başlayan Smith’in, duymayan sağ kulağında da aynı ameliyat gerçekleştirildi. Başarılı geçen iki operasyonun ardından Smith’in iki kulağı da hiçbir işitme cihazına ihtiyaç kalmadan rahatça duymaya başladı.
Yedi yıldır çektiği işitme sıkıntısından kurtulan İngiliz Smith, “Hastalığım için birçok doktora gittim. Kesin çözümün ameliyat olduğunu söylediler. Fakat, hangi doktora gittiysem, çok hassas olmasından dolayı beni ameliyat etmek istemedi. Bir gün tesadüfen Ekol KBB’nin bu tarz ameliyatları yaptığını duydum ve muayene olmaya geldim. Beni burada oldukça rahatlattılar ve çekincelerim olan ameliyata beni ikna ettiler. Muayene olmaya gittim, bir gün sonra ameliyat oldum. İkinci ameliyatım, Christmas’a denk geldi. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorum Doç. Dr. Çağlar Çallı, artık benim için Noel Baba gibi. 2014’de şiir gibi bir ameliyat ile bana kulaklarımı geri verdi” dedi.
Kulak kemiklerindeki kireçlenmenin genetik olduğunu ve deneyimli ellerde yüzde 100 başarı sağlandığını söyleyen Doç. Dr. Çağlar Çallı, “Kulaklarında işitme kaybı ve çınlama olanlar, hemen kulak burun boğaz doktorlarına başvurmalı. Otoskleroz ameliyatları KBB’nin en hassas ameliyatıdır ve milimetrik bir cerrahidir” dedi.
FOTOĞRAF