İZMİR’de CHP’nin küskünleriyle seçim yarışına giren DSP, bazı çevreler tarafından “bir bölen' oldukları yönündeki eleştirilerine maruz kaldı. İzmir’de transfer trafiğini yörüten, kendisi de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Selçuk Karakülçe, “Bizi bölücüklü suçlama hakkını kimse kendinde göremez” dedi.
İzmir’de yerel seçim yarışına altı ilçede CHP’den aday gösterilmeyenleri transfer ederek çıkan DSP, iddasını artırırken “bir bölen' olma eleştirilerinden kurtulamadı. DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, “Bizi bölücüklü suçlama hakkını kimse kendinde göremez. İnsanlar birçok yerde “Bu CHP’ye inat gideceğiz AKP’ye oy vereceğiz' diyorlardı. Biz de “Hayır kardeşim burada DSP var' dedik. Bizden aday olan eski CHP’lilerin üretilmiş bir yığın değeri var. Bi Hakan Tartan’ı açıkta mı bırasaydık, projeleriyle tanınan Hüseyin Aslan aday gösterilmez mi? Bu küskünler AKP’ye geçselerdi daha mı memnun olacaklardı? Atatürk, cumhuriyet ve bayrak rozetinden sakınanlar, o haklar verilmeseydi bugün bu mevkilere seçilemebilme hakkını elde edecekler miydi? Seçme ve seçilme hakkını kazanmış Türk kadınıdır. Çeşitli bahanelerle rozeti gizleme Atatürk’ü sakınma hakkı olamaz” dedi.
DOĞRU ADRES DSP
Selçuk Karakülçe, DSP’nin yeniden iktidar olmasından korkanların eleştirdiğini öne sürerek, “Bizi bölücüklü suçlama hakkını kimse kendinde göremez. DSP Atatürk milliyetçisidir. Zamanında AKP ile birleşip Türkiye’yi bölenler bugün “oylar bölünmesin' diyor. İzmir’de hedef iktidar olmak. Türkiye 12 yıldır AKP iktidarından çekiyor. 12 yıldır AKP iktidarına sessiz kalan muhalefetten çekiyor. Bu zulümü bitireceğiz. Siyasette ilk kırılma noktası aşıldı. Türkiye’de siyasette enerji birikimi oldu kimse aradığını bulamıyor. Doğru adresin DSP olduğu tespit edildi. DSP’nin yeniden iktidar olmasından korkuyorlar ama biz Türkiye’ye korku dehlizleri kurmadık. Tertemiz ismimizi bugüne kadar getirdik” dedi.
TÜRKER YARIN İZMİR’DE
DSP Genel Başkanı Masum Türker, yarın (cuma) DSP İzmir İl Başkan Yardımcısı Önder Aksakal’ın babasının Aydın’daki cenaze törenine katılmak için İzmir’e gelecek. CHP küskünlerinin transferinin ardından ilk kez geleceği kentte gelişmeleri değerlendirecek.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF