CHP’den aday gösterilmeyince istifa edip DSP’den Balçova Belediye Başkan adayı olan Semra Aksakal Kayacan, DSP’ye geçenler için söylenen “Dönek” polemiğine katıldı, “Biz ne döneğiz, ne de köleyiz. Cumhuriyetin askerleriyiz” dedi.
Semra Aksakal Kayacan’ın katılımıyla DSP Balçova İlçe Başkanlığı’nın açılışı yapıldı. Törene DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, DSP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Ertan Avkıran, Balçova Eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker ve çok sayıda Balçovalı katıldı. Törende konuşan Semra Aksakal Kayacan, tüm demokrasi kahramanlarının zor yollardan geçtiğini belirterek “Yolumuzun zor olduğunu biliyoruz. Ancak ben hiçbir yere gitmedim. Atatürk’ün emanet ettiği halkçılık ilkesinin gereği olarak “toprak işleyenin, su kullananındır’ diyen Ecevit’in partisine gittim. Demokrasi yolunda şehit olmak da gazi olmak da var. Ama biz galip olacağız” diye konuştu.
“CUMHURİYETİN ASKERLERİYİZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in CHP’den istifa ederek DSP’ye geçenler için sarf ettiği “dönek” sözüne de yanıt veren Aksakal Kayacan, “Hiç kimse DSP’de göreve talip olan arkadaşlarımıza dönek diyemez. Dönek, örgütü kandıran ve örgüt üzerinden piyasa yapana denir. Ben CHP’ye ve halkıma verdiğim emeği anamın ak sütü gibi helal ediyorum. Ancak demokratik bulmadığım hiçbir anlayışa da teslim olmam mümkün değildir. Biz ne döneğiz ne de köleyiz. Cumhuriyet’in askerleriyiz” dedi. Kayacan, siyasetin temel malzemesinin insan olduğuna dikkat çekerek “Bu sermayenin temeli Balçova’dan atılacak. Balçova’da amazon ruhuna sahip inançlı kadrolarla güçbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Sizlere hizmet etmek için emrinizdeyim” dedi.
DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe ise DSP’nin bölücü değil bütünleştirici bir anlayışa sahip olduğuna dikkat çekerek kimsenin özrünün sebebini başka yerde aramaması gerektiğini söyledi. DSP’ye geçen insanların yıllarını siyasete verdiğini belirten Karakülçe “Kimsenin gönlü bu insanların siyasetin dışında kalmasına razı olmaz. Semra Aksakal Kayacan çok değerli bir isimdir ve DSP O’nu Balçova’ya armağan etmiştir” diye konuştu.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()