BORNOVA Belediyesi’nin İzmir’in kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.
Açıldığı 3 Kasım 2012’den bu yana 22 bin 389 kişinin ziyaret ettiği Müze önemli sergilere ev sahipliği yaptı. “Geçmişten Günümüze Bornova' isimli sergide ilçenin kentsel tarihi, çeşitli eşyalar vekültürel objelerle tanıtılırken “Türk Resminin Yüz Yüzü’ ve “Bedri Rahmi Eyüboğlu’ gibi resim sergileri büyük ilgi gördü. Ayrıca ilçenin geçmişine tanık olan 150 yaşlı ile görüşülerek sözlü tarih çalışması yapıldı. Bu çalışmanın önümüzdeki süreçte kitap ve belgesel olarak yayınlanması planlanıyor.
Öte yandan Bornova Kent Arşivi ve Müzesi olarak kullanılan Dramalılar Köşkü’nün restorasyon projesi iki ödül birden kazandı. Önce Tarihi Kentler Birliği’nden “uygulama’ dalında “Yerel Koruma Ödülü’ alan Dramalılar Köşkü daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım’ dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü değer görüldü.
TARİHİ DOKU ORTAYA ÇIKTI
Yeşilova Höyüğü’nde çıkarılan eserlerle Bornova’da yerleşik yaşamın 8500 yıl öncesine dayandığının kanıtlandığını hatırlatan Bornova Belediye Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’yle Tarihi Kentler Birliği’nden ödül almanın onurunu yaşadık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyemizden de ödül aldık. Bir kent müzesi anlayışıyla ilçemizin tarihini sergilediğimiz Dramalılar Köşkü, açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor” dedi.
FOTOĞRAF