Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde düzenlenen partisinin belediye başkan adayı tanıtım törenine katıldı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Şuhut'ta düzenlenen törende partisinin Şuhut Belediye Başkan adayı Nuri Oynağanlı'yı tanıttı. Geçmişlerinden şüpheleri olmadığını belirten Uysal, tüm yön levhalarının millete hizmeti gösteren adaylarla Şuhut ve Afyonkarahisar'ın huzuruna çıktıklarını dile getirdi. İktidarın kendi bildiklerini millete 'mutlak doğruymuş' gibi gösterdiğini iddia eden Uysal, "İktidar sahipleri yaptıklarının hiçbir alternatifi yokmuş gibi davranıyor. İktidar, insanımıza, sahip olduğu bütün avantajları en azami noktada risk unsuru haline getirenlerin kendi varlıklarıymış gibi kaçınılmaz bir kader haline dönüştürme teşebbüsünde. Milletimizin sağduyusunu biliyoruz. Hep söyleriz; Anadolu insanının kantarı belindedir" dedi.

DESTEK İSTEDİ

30 Mart yerel seçimlerinde milletin en doğru kararı vereceğini anlatan Uysal, "Bize düşen vazife, milletimizin vereceği bu kararı kolaylaştırmaktır. Türkiye'nin bu iklim içerisinde sıkıştırıldığı noktada, 'kırk katır mı kırk satır mı' teklifleri arasında sıkıştığı noktada, ne AKP ne CHP diyerek yeniden millet iradesini taçlandırma günüdür. Yaşanan hadiseler artık mızrabın çuvala sığmadığı gibi milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Türkiye'de yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadele edeceğiz diyenler, gelinen nokta maalesef yeni yasaklar koydu" dedi. Uysal, konuşmasının ardından Şuhut Belediye Başkan adayı Nuri Oynağanlı'yı tanıtarak destek istedi.

DP'NİN AFYON ADAYI KARACAK

Diğer yandan DP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak DP'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karacak olarak açıklandı. DP Merkez İlçe Başkanı Zafer Murat Çakır, Afyonkarahisarlı olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın, DP'nin önde gelen isimlerinden birini aday olarak tercih ettiğini ifade etti. (FOTOĞRAFLI) ---KUTU ---

Hasan Karacak kimdir?

15 Şubat 1965 tarihinde Afyon'un Hacı Nasuh mahallesinde doğdu. İlk orta lise öğrenimini Afyon da tamamladı. 1983 yılında Afyonsporla ismi özdeşleşen Karacak, Afyonspor ve çeşitli kulüplerde futbol oynayıp yöneticilik yaptı. Afyon Belediyesi'nde çeşitli birimlerinde görev yaptı. Bu süre içerisinde Belediye-İş Sendikası Şube Başkan Yardımcılığı ve Belediye-İş Sendikası Genel merkezinde denetim kurulu başkanlığı yaptı. 2003 Yılında Gültekin Uysal'ın DYP İl Başkanlığı sürecinde Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Emekli olduktan sonra ticaret ile uğraşan Karacak, son olarak DP Teşkilatlanma Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. ===