İZMİR’de görev yapan bazı hastanelerin başhekimleri ve doktorlar Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz ve Eşi Neslihan Gürbüz’ün ev sahipliğinde Manisa’nın Kula ilçesine gezi düzenledi. Kulalı olan Op. Dr. Özer Gürbüz misafirlerine ilçeyi tanıttı.
Op. Dr. Özer Gürbüz ve eşi Neslihan Gürbüz’ün ev sahipliğinde Kula’ya düzenlenen gezi için doktorlar sabah saatlerinde İzmir’den hareket etti. Otobüs yolculuğu sırasında Op. Dr. Özer Gürbüz’in ilçe ile ilgili bilgiler aktardığı grubun ilk durağı Kula’nın Emre Köyü’nde bulunan Tapduk Emre ve Yunus Emre Dergahı oldu. Halk şairi Yunus Emre’nin ve Tapduk Emre’nin türbesini gezen grup, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra gezi grubu 1333 yılında yapılan ve iç mimarisinin duvarlarında resimler olan Carullah Bin Süleyman Cami’ni ziyaret etti. Op. Dr. Özer Gürbüz’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dr’s Selendi Maden Suları Fabrikasını da ziyaret eden grup, maden suyunun üretimini görme fırsatı buldu. ardından Kula Belediyesi’ni ziyaret eden grubu Belediye Başkanı Selim Aşkın ağırladı. Kula Belediyesi içerisinde yer alan jeoparkı da gezen grup, 12 bin yıl öncesine ait ilkel insanın ayak izi, doğal ve volkanik taşları yakından görme fırsatı buldu. Kula Volkanik Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş jeoparkı katılımcılara tanıttı. Grup daha sonra Kula ilçesinde bulunan Rumlar ve Türklere ait konakları da gezdi. Gezinin sonunda tarihi bir konak olan Türkevi’nde akşam yemeği yenildi.
Geziye katılan herkese teşekkür eden Op. Dr. Gürbüz, amaçlarının Kula turizmini canlandırmak, insanların gözünde ilçe hakkında bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
FOTOĞRAF