KENTİ konu alan 5. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması için eserler 14-18 Nisan 2014 tarihleri arasında teslim edilebilecek.
Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması 2012 yılı Ekim ayında vefat eden İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata anısına beşinci kez düzenleniyor. İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği işbirliğinde düzenlenen 5. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması’nda yer alacak eserler, 14 Nisan’dan 18 Nisan 2014’e kadar İzmir Özel Fatih Koleji Eser Toplama Merkezi’ne teslim edilebilecek. 22 Nisan’da eserleri değerlendirmeye alacak olan Seçici Kurul, ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserleri belirleyecek. Seçici kurulda, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Altuğ Işığan ile İzmir Suluboya Ressamları Derneği üyeleri yer alacak.
Her sanatçının “Suluboya, Likit Suluboya, Lavi, Yağlıboya, Akrilik ve Karışık Teknik” içinde değerlendirilecek en fazla 3 eserle katılabileceği yarışmada Kazıma, Yakma, Rölyef, Baskı, Minyatür ve Hat teknikleri ile yapılan resimler de değerlendirmeye alınacak, Dijital teknikle yapılan eserler değerlendirmeye alınmayacak. Birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın ödül verilecek yarışma sonunda eserler, 29 Nisan’da düzenlenecek ödül töreni ve sergi açılışının ardından, 9 Mayıs’a kadar İzmir Özel Fatih Koleji kampüsünde yer alan İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Yarışma hakkında www.izmirinrenkleri.com internet adresinden detaylı bilgi alınabilecek.
FOTOĞRAF