DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasıyla, emekliler ve kamu çalışanlarına yapılan zamlar protesto edildi.
Konak Meydanı’ndaki İzmir Saat Kulesi önünde toplanan DİSK Ege Bölge Temsilciliği yöneticileri ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri ve Emekli-Sen İzmir şubeleri temsilcileri, maaş zamlarını protesto etti. Sendika üyeleri, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Hırsız var” ve “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları attı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yaptığımız konuşmada “2 Milyon insanı ilgilendiren toplu sözleşmede arkadaşlarımız açlığa ve yoksulluğa itiliyor. Derin devleti biliyorduk ama paralel devlet olduğunu da öğrendik. Paralel devletin yarattığı paralel sendikalar sizin olsun. Biz mücadelemizi alanlarda vermeye devam edeceğiz. Özgürlük ve hak yolunda ilerleyeceğiz” dedi.
Eyleme katılan DİSK Emeki Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, 2014 ve 2015 yılları için, AK Parti hükümetinin, Memur-Sen ile imzaladığı toplu sözleşmede, memur emeklilerine bu yılın tamamı için brüt 175 lira aylık artışı verdiğini belirterek, “Ancak bu 175 lira emekli aylıklarına 143 lira olarak yansımaktadır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmış olan yüzde 3.27 oranındaki TUFE artışı kadar arttırıldı. Hükümet övünerek açıkladığı büyümeden emekliliğe pay vermediği gibi milyonlarca emekliyi sefalete mahkum etmektedir. Kaldı ki, TÜİK’in, hükümetin müdahalesinden dolayı gerçek enflasyon rakamını açıklanmadığını herkes bilmektedir” diye konuştu.
Geçen 17 Aralık’ta İstanbul’da başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinen Yılmaz, “Bu operasyon AKP’nin 11 yıllık iktidarının üzerinde oturduğu kirli ilişkileri ifşa etmiştir. Operasyonu iktidar komplo olarak açıkladı. Ne kadar komplo deseler de rüşvet olarak alınan milyon dolarlar evdeki ayakkabı kutularından çıktı. Bakan çocuklarının aldıkları rüşveti saymak için aldıkları para sayma makineleri ortalığa saçılırken, hükümet, “kaynak yok' diyerek milyonlarca emekliyi açlığa sürüklüyor. Sadece emeklilerle değil çocuklarımızın geleceği ile de oynuyor. Ülkeyi talan eden hükümet, kent merkezlerini, doğal kaynakları yandaşlarına rant sağlamak için peşkeş çekiyor. AKP tarafından bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getirilmesi mümkün değildir. Zira AKP, demokrasiyi sadece kendisi ve yandaşları için isteyen bir partidir. Özgürlük ve demokrasi ancak mücadele ile kazanılır. Haziran ayındaki Gezi olayları da bunu göstermektedir. Sendikamız önüne çıkan tüm engellemelere rağmen yılmadan mücadele etmeye devam etmektedir. Önce emekliler için, sonra da emek ve demokrasi karşıtı uygulamalara karşı mücadele etmeye kararlıdır” diye konuştu.
FOTOĞRAF