İRFAN ÇAM KİM, BU HABER DÜN VERİLDİ SANIRIM İÖ DENİZLİ’de aralarında ünlü mimar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu bir grup, yıkılma kararı alınan Denizli Valiliği yanındaki taş atölye binaları için dilek tutup, dilek fenerlerini havaya bıraktı.
Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin etkinliğinde biraraya gelen mimar Cengiz Bektaş, Kültür ve Tabiat Koruma eski Başkanlarından Prof. Dr. Mete Tapan, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci ile bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi, dün (çarşamba) akşam saatlerinde taş atölye binaların yanına gitti. Grup, taş atölye binalarının yıkılmaması için dilek tuttu, ardından da dilek fenerlerini yakıp gökyüzüne bıraktı.
Taş binaların yıkılarak Arkeoloji Müzesi yapılacağını bildiren Mimarlar Odası Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, “Mevcut taş binalar zaten müze gibi. Buralarda düzenleme yapılıp, müzeye dönüştürülebilir. Bu binalar depreme dayanıklı. Denizli’de cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan yapıları teker teker kaybettik. Cumhuriyetin izleri yok oluyor. Hiç olmazsa, taş binaları koruyalım. Bu konuda Denizli Belediyesi’nin geri adım atmasını bekliyoruz” dedi.
İrfan ÇAM / DENİZLİ, () Fotoğraflı