POLİS, DİN GÖREVLİLERİYLE BULUŞTU



KAHRAMANAMARAŞ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şubesi tarafından, polis ve halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla din görevlileriyle huzur toplantısı düzenlendi.



İl Müftülüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya; İl Emniyet Müdürü Metin Aşık ile kentte görev yapan din görevlileri katıldı. Toplantıda, polis-halk ilişkilerinin en üst seviyeye çıkarılması, iletişimin geliştirilmesi ve beklentilerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.



Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, bilgi birikimlerini topluma aktarmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Din görevlileri mekansal, polis ise alana dönük çalışıyor. İletişim, günümüzün en önemli unsuru. Bilgi kirliliği de iletişimi zorlaştırmaktadır. Din görevlilerinin etrafındaki insanlara destek çıkmaları adına ve halkımızın farkındalığının arttırılması için bu toplantıları yapmaktayız. Vatandaşlarımızın özgürce bildirimde bulunmaları için, pratik, kolay erişilebilen ve hafızada kalan iletişim numaralarını tek çatı altında topladık" dedi.



Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()





////



DİYANET-SEN'DEN BAŞKAN POYRAZ'A PLAKET



MEMUR-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti.



Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a yaptığı hizmetlerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirmek için teşekkür plaketi takdim etti.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise görev yaptıkları süre içerisinde hizmetin en iyisini sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.



Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()





////



EKİNÖZÜ'NDE 'AFETE HAZIR TÜRKİYE' PROJESİ



KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde 'Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında deprem eğitimi semineri düzenlendi.



Ekinözü Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde AFAD görevlisi Nuri Yurttaş, tarafından deprem ve öncesinde korunma yöntemleri anlatıldı. Slayt gösterimi eşliğinde bilgi veren Yurttaş, AFAD'ın vatandaşlara afet bilinci vermek için başlatmış olduğu proje kapsamında verilen eğitimlerin devam ettiğini belirterek, "Coğrafi özellikleri bakımından Türkiye'nin büyük bir bölümü afet kuşağı üzerinde. Olası bir afet karşısında çaresiz kalınmaması ve sonrasında pişmanlıklar yaşanmaması için şimdiden afet bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi.



Seminer, katılımcıların soru cevap bölümünün ardından sona erdi.



Mücahit YOLCU/EKİNÖZÜ (Kahramanmaraş), ()





////



KAHRAMANMARAŞ U19 ŞAMPİYON OLDU



AMATÖR Spor Kulüpleri Federasyonu U19 kategorisinde mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U19 Takımı Kahramanmaraş Bölge şampiyonu oldu. Şampiyonluk kupasını alan U19 takımı aynı zamanda önümüzdeki aylarda yapılacak Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş'ı temsil edecek.



Hedeflerinde Türkiye şampiyonası olduğuna işaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Genel Koordinatörü Bülent Okyaz, “U19 takımımız bölge şampiyonu oldu ve Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Türkiye şampiyonasını da alarak kupayı evimize götürmeyi amaçlıyoruz" dedi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü alt yapısından 13 sporcunun Milli takım seçmelerine katılacağını ifade eden Okyaz, “Alt yapı takımlarımızdan 13 sporcumuz Malatya'da yapılan bölge karmasına çağrıldı. Burada Milli takım seçmeleri yapılacak. Bu seçmelere 13 sporcumuzu gönderdik. Milli takımın alt yapısına da sporcu vereceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.



Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()





////



VİNE FENOMENİ HALİL SÖYLETMEZ SEVENLERİYLE BULUŞTU



VİNE fenomeni Halil Söyletmez, Kahramanmaraş'ta gençlerle sohbet etti.



Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde hizmet veren KFC'de hayran kitlesiyle bir araya gelen Vine fenomeni Halil Söyletmez, alışveriş merkezini ziyaret eden gençlerle sohbet etti.



Son zamanlarda Vine uygulamasının bilinir hale gelmesiyle birlikte Türkiye'de öne çıkan kişiler arasında yer alan Halil Söyletmez, Kahramanmaraş Piazza'da genç hayranlarıyla bir yandan birbirinden lezzetli yemeklerin tadına bakarken diğer yandan esprileriyle kendini izleyenleri adeta gülmekten kırıp geçirdi.



Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()





////



'TELEFONDA İLETİŞİM VE KURUMSAL İMAJ' EĞİTİMİ



KAHRAMANMARAŞ Lider İşadamları Derneği (KALİDA), tarafından üyelerine yönelik 'Telefonda İletişim ve Kurumsal İmaj' eğitimi verildi.



Dernek binasında gerçekleştirilen eğitimde Psikolog Kazım Yurdakul tarafından dernek üyeleri 'Telefonda İletişim ve Kurumsal İmaj' konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Eğitim kapsamında, 'Telefonda Karşılamada Kurumsal İmaj Oluşturma', 'Telefondaki Kızgın Kişilere Doğru Yaklaşım' gibi konular işlendi.



YÜZDE 87'Sİ SES TONUNA BAKIYOR



Telefonla iletişim kuran kişinin ne söylediğinden daha çok nasıl söylediğinin önemli olduğuna vurgu yapan Yurdakul, katılımcıların iş hayatında telefonla iletişim kurarken yaşadıkları sorunlar üzerinden örneklerini verdi. Yaşanan bu sorunların çözüm yollarını katılımcılara anlatan Yurdakul, telefonda iletişimde içerikten çok şeklin önemli olduğunu ifade etti. Telefonda iletişimde ses tonunun önemine de değinen Yurdakul, “ABD'de yapılan bir araştırmada, telefonla iletişimde insanların yüzde 87'si ses tonuna, sadece yüzde 13'ü kullanılan sözcüklere göre karşı taraf hakkında fikir sahibi oluyor. Bu da telefonda iletişim kurarken ses tonunun ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Telefonla iletişim kurarken asla unutmamız gereken bir noktada karşımızdaki kişi bizimle değil, bizim kurumumuzla konuştuğudur. Bizim orada yapacağımız yanlış bir davranış bizim değil kurumumuzun imajını zedeler. Bu da tamir edilemeyecek sorunlar ortaya çıkarır" diye konuştu.



Eğitim sonrası üyelere 'Katılım Belgesi' verildi.



Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()





///



MİKROKREDİ'DEN KADINLARA EĞİTİM



MİKROKREDİ Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Nizip Şube Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



Nizip Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Morkos Genel Müdürü Esat Akgül tarafından kadınlar için oluşturulacak yeni imkanlar ve iş alanları ile ilgili sunum yapıldı. Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda yeni oluşturulacak iş alanlarında ürün satışı yaparak bayanların risk almadan rahatlıkla para kazanacağı belirtildi.



Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), ()





///



KİLİS'TE ADAY MEMURLARA EĞİTİM



KİLİS 7 Aralık Üniversitesi’nde yeni atanan memurların 'Aday Memur Eğitimi' başladı. Eğitimle aday memurların görevlerine en kısa zamanda alışmalarının sağlanması, üniversitenin kuruluş ve görevlerinin tanıtılması, resmi yazışma kurallarının öğretilmesi, statüleri özlük hakları ile devlet memurlarının bilmesi gerekli diğer konularda bilgi verilmesi amaçlanıyor.



3 aşamadan oluşan eğitimde memurlara öncelikle temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim dersleri verilecek. Son olarak ise aday memurlar kendi birimlerinde staj görecekler. 30 memurun katıldığı ve uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimlerin ardından yazılı sınav yapılacağı kaydedildi.



KİLİS, ()





////



ÇOCUK SENFONU ORKESTRASI GAZİANTEP VE ŞANLIURFA'DA



TÜRKİYE'NİN ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 7-8 Şubat 2014 tarihlerinde Şanlıurfa ve Gaziantep'te konserler vermeye hazırlanıyor.



2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası gerçekleştireceği konserlerle Şanlıurfa ve Gaziantepli müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan orkestra cuma akşamı Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleşecek konserin ardından, cumartesi günü de Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alacak. Çoksesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunan orkestranın Şanlıurfa ve Gaziantep'te vereceği konserler ücretsiz olarak gerçekleşecek.



Bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistlerimiz Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi isimlerle sahne alan DÇSO, Şanlıurfa ve Gaziantep'te gerçekleşecek konserlerde bu defa ünlü solistler Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'dan oluşan '3 tenor' grubuna eşlik edecek. Şanlıurfa ve Gaziantep'te her yaş grubundan çocuk dinleyiciye ulaşması hedeflenen konserlere yetişkinlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.



GAZİANTEP, ()





////



TÜİK'TEN KİLİS'TE İNTERNET TOPLANTISI



TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü Kilis İl Özel İdaresi'nde toplantı düzenledi.



TÜİK, işyeri anketlerinin internet üzerinden veri girişini sağlayacak bir sistem geliştirdi. Bu kapsamda TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü Kilis'te bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Tolga Toğan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda ayrıca Kilis Belediye Başkanlığı, Kilis Organize Sanayi Bölge Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcileri katıldı. TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar, işyerlerinin internet üzerinden ankete erişimi için izlenecek yol ve usulleri anlattı. Uygulamaya yeni başlandığını ve zamanı gelen tüm araştırmalar için internet üzerinden veri derleme çalışmasının yapılacağını anlatan Asar, "Sisteme giriş için gerekli olan kullanıcı bilgilerinin TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personeli tarafından işyerlerine teslim edildikten sonra çalışma kapsamındaki her işyeri çalışmaya dahil edilmiş olacaktır" dedi.



GAZİANTEP, ()





////