ŞANLIURFA’DA GÜNDE 180 BİN KİŞİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIYOR



ŞANLIURFA'da, belediyenin otobüs filosunun gelişmesiyle birlikte toplu taşıma araçlarını kullanan kişi sayısı 180 bin olarak açıklandı. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, alınacak 25 yeni otobüsün ise bir ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.



Şanlıurfa Belediyesi ulaşım hizmetlerinde belediye kiralık 224 otobüs ile hizmet verirken, araç filosuna 25 yeni otobüs daha ekleyecek. Halkın memnuniyeti için hizmet ettikleri belirten Ulaşım Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, şunları söyledi; "Ulaşımda 2010 yılında yaptığımız ankette 80 bin civarında vatandaş toplu taşıma araçlarını kullandı. 2013 yılında yapılan ankette ise bu sayı 130 ila 140 bin arasında değişiyor. Bizim denetimimizde olan otobüslerle birlikte bu sayı 180 bin civarında. Şanlıurfa’da ulaşımda iyi hizmet vermek için çaba gösteriyoruz. Bu anlamda 25 yeni otobüs daha filomuza ekleyeceğiz. Son gelecek olan otobüslerimiz tamamen engellilerin rahat etmesi için tasarlanmış otobüsler olacak. Bunun dışında Treyloybus ihalesini iki ay içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Treyloybus hizmete girdiğinde halkımız ulaşımda daha da rahat edecek. 18 metre uzunluğunda 180 ila 200 kişi kapasiteli Treyloybus’un hizmete girmesiyle Şanlıurfa’da ulaşım daha da kolaylaşacak."



ŞANLIURFA, ()





///



ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCILARINDAN CEVHERİ ŞANLIURFA’DA



DEMOKRAT Parti ve Doğruyol Partisi döneminde Milletvekilliği ve Bakanlık görevinde bulunan eski Başbakan Yardımcılarından Necmettin Cevheri bir yakının taziyesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.



Türk siyasetinde birçok kademede görev alan 84 yaşındaki Cevheri aile ziyareti için geldiği memleketi Şanlıurfa’da GAP Havalimanında AK Parti Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, tarafından karşılandı. Milletvekili Önen ile birlikte VIP salonunda bir süre sohbet eden Necmettin Cevheri, çok özlediği Şanlıurfa'ya gelmekten mutlu olduğunu söyledi. VIP salonunda dinlenen Cevheri daha sonra kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla sohbet ettikten sonra doğduğu İlhan köyüne geçerek, burada aile dostlarıyla buluştu, vefat eden akrabasının yakınlarına taziye dileklerini iletti.



ŞANLIURFA, ()





///



AK PARTİ ADAYI GÜVENÇ'TEN MHP'YE ZİYARET



AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, seçim çalışmaları kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti eski Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin ve AK Parti İl Yönetimiyle birlikte MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz’la görüşen Güvenç, seçim çalışmaları hakkında bir süre sohbet etti.



AK Parti ve MHP’lilerin buluşmasında ev sahibi Özyavuz, ziyareti memnuniyetle karışıldıklarını söyledi. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç’e başarılar diledi. AK Partili heyet, MHP'nin ardından aynı bölgede bulunan esnafı ziyaret etti.



ŞANLIURFA, ()





///



KAZANCI BEDİH MEZARI BAŞINDA ANILDI



ŞANLIURFA'da, sobadan sızan karbon monoksit gazından eşi Fatma ile zehirlenerek hayatını kaybeden 'Kazancı Bedih' olarak tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk, ölümünün 10’uncu yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.



Şanlıurfalı ünlü gazelhan Bedih Yoluk, ölümünün 10’uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı. Şanlıurfa Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma törenine; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ile çok sayıda seveni katıldı. Anma töreninde, dualar okuyan sevenleri Kazancı Bedih'in mezarına karanfiller bırakıldı. Törenin ardından konuşan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kazancı Bedih, gelmiş geçmiş en önemli gazelhanlardan birisiydi. Urfa ve Türkiye için önemli bir insandı. Allah rahmet etsin" dedi.



ŞANLIURFA, ()



ÖŞ (HK/ ) (FOTOĞRAFLI)



////