ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (HATAY,NİĞDE,OSMANİYE)–1 Osmaniye'nin altyapısını Japonlar döşeyecek OSMANİYE Belediyesi'nin dev altyapı projesi için Japon yetkililer, Osmaniye'ye gelerek Belediye Başkanı Kadir Kara ile görüştü.
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve İLBANK arasındaki anlaşma ile "Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Osmaniye'ye 600 kilometre kanalizasyon ile 40 kilometre yağmur suyu hattı döşenecek. Projenin, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan ön fizibilite toplantısına katılan Başkan Kara bu kez, Osmaniye'de Japonya Büyükelçisi ve JICA yetkilileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantının verimli geçtiğini belirten Başkan Kara "Japon kredisi ile Osmaniye'nin tüm altyapı sorununu tamamen çözeceğiz" dedi.
JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito ise İLBANK aracılığı ile Türkiye'de; bakanlıklar, belediyeler, özel idareler gibi kuruluşların birçok projesine finansman desteği sağladıklarını belirtti. Saito, destek sağlanan projelerin çoğunlukla altyapı ve çevre ile ilgili olduğunu ifade etti. Osmaniye Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Belediye Başkanı Kadir Kara, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito ve Danışman Miyuki Konnai ile diğer yetkililer katıldı.
İE (EŞ)(29.11.2013 (FOTOĞRAFLI) /////////// Medaş'ta 25 kişi işten çıkartıldı Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (MEDAŞ) Niğde ünitesinde görevli 25 personel işten çıkarıldı. Medaş'taki görevlerine son verilen 25 işçi, işyeri önünde toplanarak alınan karara tepki gösterdi. İşçiler, tazminat haklarını doldurmaya 1 gün kala işten çıkarıldıklarını ileri sürerek, işvereni protesto etti. Bazı işçiler ise yasal haklarını aramak için mahkemeye başuvuracağını söyledi.
UM(EŞ)(29.11.2013 FOTOĞRAFLI) //////////////// Gülgün Feyman İskenderunlularla buluştu Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) tarafından düzenlenen Etkili İletişim Teknikleri konulu seminere, tecrübeli televizyon spikeri Gülgün Feyman konuşmacı olarak katıldı. Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderu Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı'ndaki seminere iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Eğitmen ve sunucu Gülgün Feyman konuşmasında yayıncılık disiplini, doğru Türkçe, diksiyon ve beden dili konularda açıklamalarda bulundu.
RÇ (EŞ) (29.11.2013, FOTOĞRAFLI) /////////// Protokol eşleri gönül elçisi oldu BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in önderliğinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesinin ikinci aşaması olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" Niğde'de tanıtıldı.
Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç'ın yanı sıra, gönül elçileri Niğde Cumhuriyet Başsavcısının eşi Nuray Akçıl, Niğde Ağır Ceza Reisinin eşi Tuba Uğurlu, Niğde Üniversitesi Rektörünün eşi Hülya Görür, Niğde Vali yardımcılarının eşleri, Duygu Uçgun ile Azime Türkoğlu, Altunhisar Kaymakamının eşi Esra Yeşiltaş ile Çiftlik Kaymakamının eşi Belgizar Dinç ve kurum müdürlerinin eşleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Necmiye Kılıç "81 ilde uygulanmaya başlanan proje ile geçmişte kızlarımızın yani günümüz kadınlarının çeşitli nedenlerle yarım kalan eğitimlerinin tamamlanarak geleceğe umutla bakmaları amaçlanmıştır" dedi. Kılıç, şöyle devam etti: "Kadınlarımızın eğitimlerinin tamamlanamamasında; ailelerin ekonomik güçlük içinde olmaları, birtakım geleneksel önyargılar, erken yaşta evlenme ve uzak olan okullara kızlarımızın gidememeleri gösterilebilir. Bizler bu proje ile eğitimi yarım kalmış kadınlarımıza, kızlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında; kadınlarımızın yaşlarına bakılmadan, mesleki açıköğretim ortaokul ve liselerine kayıt yaptırmaları sağlanarak; kayıt yaptırdıkları alanda başarılı olabilmeleri için açılacak kurslara yönlendirilmelerini amaçlıyoruz. Bu sayede kadınlarımızın temel eğitimle birlikte sahip olacakları diplomalarıyla, sosyal ve ekonomik hayata katkılarının artırılarak, istihdam seviyesinin yükseltilmesi için siz gönül elçilerimizin desteğiyle eğitimi yarım kalmış kadınlarımıza projemizi anlatarak kadınlarımızın daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına aracı olmanızı bekliyoruz."
Toplantıda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muhammed Ali Garip projenin içeriği hakkında bilgi verdi.
UM(EŞ)(29.11.2013 FOTOĞRAFLI) //////////////// Lösemili çocuklar için bere kampanyası OSMANİYE Kadın Platformu, lösemili çocuklar için bere kampanyası başlattı. Kampanyanın ilk adımı olarak, platform üyelerinin katkılarıyla yüzde 90'ı el örgüsü olan yaklaşık 100 bere toplandı. Osmaniye Kadın Platformu Başkanı Avukat Dilem Aksoy, lösemili çocuklar için başlatılan bere kampanyasına vatandaşlardan katılım beklediklerini söyledi. Aksoy "Kadınlarımızdan, annelerimizden lösemili çocuklarımız için destek bekliyoruz. O çocukların yüzlerinde bir gülümseme yaratmak istiyoruz" dedi. 12 Aralık tarihine kadar devam edecek kampanyaya, bere, atkı, yelek, eldiven ve çorap örerek destek olmak isteyenlerin Çarşı Karakolu Karşısı Miss Defne Gelinlikte (URBA) Ebru Aksoy ile irtibata geçebilecekleri belirtildi.
İE (EŞ)(29.11.2013 (FOTOĞRAFLI)