ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (HATAY, NİĞDE, OSMANİYE-1) Milli jimnastikçiden bale dersleri OSMANİYE'de milli jimnastikçi Öykü Kaya, 6-12 yaş arası çocuklara jimnastik ve bale eğitimi veriyor. Öykü Kaya, eşinin Osmaniye'ye atanması nedeniyle geldiği kentte, deneyimlerini gençlere aktarıyor.
Esenevler Mahallesi'ndeki O2 Spor Kulübü'nde ders veren Öykü Kaya bale ve jimnastiğin çocukların özgüvenlerini kazanabilmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Osmaniye'de çocuklara jimnastik ve baleyi sevdirmeyi amaçladığını kaydeden Öykü Kaya, şöyle dedi: "Her yaş için yapılması gereken temel bir yapı olarak bu eğitimi görüyorum. Çocuklarımızın en az 12 yaşına kadar bu sporu yapmasını öneriyorum. Çocuklar özgüven yanında arkadaşları ile de sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olan bir spor dalıdır. Bale eğitimlerinin klasik müzik eşliğinde yapılması kişinin küçük yaşlardan itibaren müzik kulağının ve müzikle birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur, ayrıca zihinsel gelişimi sağlar. Klasik balenin temelinde yatan kurallar bütünü, bale eğitimi olan kişinin hem vücudunu, hem de düşünce yapısını disipline ederek ruhsal gelişimine yardımcı olur. Bale derslerinde yapılan hareketlerde vücudun uzatılarak çalışması, kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesini sağlır.
KAYA'NIN SPOR KARİYERİ
6 yaşında spora başlayan Öykü Kaya, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Akademisi Jimnastik Ana Dalı ve Ritmik Jimnastik yan dalı mezunu. Kaya, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bale Bölümü'nü de tamamladı. 1984 yılında Jimnastiğe başlayan, 1989'da Milli Takıma giren Kaya, 1989-1997 yılları arasında Fransa, Romanya ve İzmir'de yapılan uluslar arası turnuvalarda Türkiye'yi temsil etti. Kaya, 1990 Ritmik Jimnastik Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, Okullararası Türkiye Şampiyonu, Kulüplerarası Türkiye Şampiyonu ve Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonu oldu. Ankara Demirspor kulübünde antrenörlük de yapan Öykü Kaya, dört yıl kadar üstlendiği bu görevde Minikler Türkiye Şampiyonluğu ve Okullar Ankara Bölge Birinciliğini öğrencileriyle birlikte yaşadı. Kaya, şu anda.
Osmaniye'de 40 öğrenciye bale ve jimnastik dersleri veriyor.
İE (EŞ)(05.12.2013 FOTOĞRAFLI) /////////// Özel çocuklardan resimler İskenderun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği sergide, down sendromlu çocukların hazırladığı resimler izlenime sunulu. Serginin açılış törenine İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Aygün Özkapu ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Serginin açılış kurdelesini, bir çocukla birlikte kesen İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, daha sonra resimleri inceledi. Down sendromlu çocukların yaptığı resimler katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
UA(EŞ)(05.12.2013 FOTOĞRAFLI) ///////////////// Kaymakam Soytürk'ten anlamlı ziyaretler HATAY'ın Dörtyol İlçe Kaymakamı Recep Soytürk, eşi Nurdan Soytürk ile birlikte şehit ailesi ve kimsesizleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kaymakam Soytürk, Sanayi Mahallesi Fulya Sokak'ta ikamet eden 80 yaşındaki Emine Ayhan'ı (80) evinde ziyaret etti. Soytürk, yaşlı kadının hasta olduğunu ve doktora gidemediğini söylemesi üzerine "Sen doktora gideceğin zaman, komşularınla bize haber gönder. Bizi seni doktora götürürüz" dedi. Kaymakam Recep Soytürk, daha sonra Şehit Yakınları ve Gaziler İrtibat Bürosu görevlileri ile birlikte Sanayi Mahallesi Eker Sokak'ta oturan şehit polis memuru Kadir Can'ın annesi Merdane Can'ı ziyaret etti. Dörtyol Kaymakamı, ziyaretleri değerlendirirken "Kimsesizlere, yaşlılara ve şehit ailelerine kapımız sonuna kadar açık. Her türlü sıkıntıda Kaymakamlığımıza bir telefonunuz yeterli. Gerek bana, gerekse Kaymakamlık bünyesindeki Şehit Yakınları ve Gaziler İrtibat Bürosunu arayabilirsiniz. Bu bürolarımız sizler için oluşturuldu. Bizler her zaman sizlerin yanındayız" diye konuştu.
Sİ(EŞ)(05.12.2013 FOTOĞRAFLI)