ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (ADANA-4) Jandarma Seyhan ilçesinden çekildi ADANA'da Büyükşehir yasasındaki değişiklik sonrasında ortaya çıkan güvenlik sorunu, Jandarma ile polisin sorumluluk alanında da düzenlemeye neden oldu. Merkez Sarıçam, Çukurova ve Yüreğir ilçelerindeki polisin görev alanı genişletildi. Seyhan ilçesinin tamamı jandarmadan alınarak polise bağlandı.
İl Güvenlik Komisyonu'nca yapılan düzenlemeyi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş açıkladı. Merkez ilçelerde yaşanan güvenlik karmaşasının ortadan kaldırılması için yeni düzenlemeler yapıldığını belirten Vali Coş, "Halka daha iyi güvenlik hizmeti sunabilmek, olaylara zamanında müdahale etmek ve suçu önlemek amacıyla bir takım düzenlemek yapmak gerekti. Bu amaçla Seyhan ilçesinin kırsal bölgelerinde görev yapan Jandarma ekiplerimizin sorumluluk alanı tamamen kaldırıldı. Bundan böyle merkez Seyhan ilçesinde Jandarmanın sorumluluk sahasında bulunan bölgelerde de polisimiz görev yapacak" dedi.
Bu düzenleme ile Adana Emniyet Müdürlüğü, merkez Seyhan'da bulunan 96 mahallenin tamamından sorumlu hale getirildi.
Merkez Sarıçam, Yüreğir ve Çukurava ilçe sınırlarında kalan bazı bölgeler de jandarmanın sorumluluk alanından çıkartılarak polise devredildi.
FK (EŞ)(29.1.2014 FOTOĞRAFLI)