Çukurova'ya müze sözü



CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Elif Doğan Türkmen, Çukurova’yı dünyaya yazılarıyla, resimleriyle, filmleriyle, şarkılarıyla, fikirleriyle tanıtan sanatçıları ve yazarları onurlandırmak için 'Çukurova’da İz Bırakanlar Müzesi' kuracaklarını söyledi. Türkmen, "Yaşar Kemal’i, Muzaffer İzgü’yü, Orhan Kemal’i, Yılmaz Güney’i, Suna Kan’ı, Işıl-Ali Özgentürk’ü tüm sanatçılarımızı, bilim insanlarımızı, aydınlarımızı unutmayacağız" dedi.



'BOYNUMUZUN BORCU'



Adanalı Rahmiye Hanım’ın, 9. Tümenin 1920 yılında Fransızlar ile yaptığı muharebeye müfrezesiyle katıldığını ve başlıca görevinin de keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmak olduğunu anlatan Elif Doğan Türkmen, “Osmaniye yakınındaki demiryolu tünelini o patlatmıştı ve bölgedeki düşmanın cephane ikmalini büyük sekteye uğratmıştı. 1920’de Fransızlara karşı harekete geçildiği sırada askerlerde bir duraksama olunca ‘Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da siz erkek olarak yerlerde sürünmekten utanmıyor musunuz?’ demiş ve aynı muharebede ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak için ileriye atıldığında şehit olmuştu. İşte böylesine önemli değerlere sahip olan Çukurova’nın bu değerlerini yeni nesle aktarmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF)   //////// Müftü Gökce'ye plaket DÜNYA Türkmenler Birliği Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasına destek veren Adana İl Müftüsü Arif Gökce'ye teşekkür plaketi sundu.



Merkez Park'taki Türkmen çadırında düzenlenen törende konuşan Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası ile birlikte Toroslar'da zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan insanlara, toplumun şefkat elini uzatmak istediklerini söyledi. İl Müftüsü Arif Gökce de, "Torosların eteğinde çocuklarımızı sevindiren, geleceğimizin teminatı olan, bu yavrularımızın başını okşayan onların eksikliklerini gideren Dünya Türkmenler Birliği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu. Duaların da okunduğu törende İsmail Demirdüzen, Müftü Gökce'ye plaket verdi.



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF)



/////////// Akademi Mizansen 5 yaşında TÜRKİYE'nin değişik bölgelerinde çeşitli festivaller ve özel organizasyonlarda gösteriler yapan ve izleyicilerine eğlenceli dakikalar yaşatan Akademi Mizansen 5'inci gününü kutladı.



Moulin Rouge adlı mekanda yapılan kutlamaya 50'ye yakın özel davetli katıldı. Konukları ile birlikte yemeklerini yiyen Akedemi Mizansen Ekibi, yemeğin ardından 5'inci yaş gününü renklendirmek için konuklarına birbirinden özel gösteriler yaptılar. Akademi Mizansen ekibi ve konukları canlı müzik eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. Gecede, Salsa ve Latin dansları da katılımcıların beğenisini topladı.



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF) //////////// Öğretmenler de izci oldu ADANA'da Özel Burç Okulları'nda görevli yönetici ve öğretmenler, 3 günlük izcilik eğitiminin ardından sertifikalarını aldı.



Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doktor Suat Kılıç, İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa ve İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ayhan Binboğa, izcilik eğitimlerini tamamlayan yönetici ve öğretmenlere sertifikalarını verdi. Töreninin ardından sertifikalarını alan çiçeği burnunda izcilere, seminer düzenlendi. Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen seminere Genel Müdür Sultan Sözeri, Genel Müdür Yardımcısı Rüstem Gökçe, okul müdürlerleri, öğretmenler ve idari görevliler de katıldı. Seminerde konuşan Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, "Buradaki birlikteliğimizin sebebi daha önce aldığımız izcilik eğitimiyle ilgili bilgileri okullarımızda nasıl uygulayabileceğimizi konusunda fikir alışverişi yapmanın yanı sıra izcilik faaliyetlerinde önemli olan mekan ve grupları oluşturan kişilerle güzel vakit geçirmek. İzcilik kurallarını liderlerle beraber en iyi şekilde öğrenip öğrencilerimize hayat tecrübesi kazandırmak ve bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF)



/////// Çocuklara obezite uyarısı BAŞKENT Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Özlem Sangün, obezitenin son yıllarda kaygı verici düzeyde artış gösterdiğini belirtti. Sangün, "Çocuklarda obezite sağlık sorunlarının kaynağıdır" dedi.



Obezite ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nün 'kıtalar arası salgın' uyarısında bulunduğunu aktaran Dr. Özlem Sangün, "Obezite sıklığındaki hızlı artışı göz önüne alarak, çocukluk çağı obezitesi, toplumdaki genel kanının aksine sevimli ve kolaylıkla değiştirilebilecek bir durum değil, yaşam boyu sürebilecek sağlık sorunlarının kaynağıdır. Bu durumdaki çocukların mutlaka bir çocuk endokrinoloji uzmanı tarafından incelenmesi gerekir" dedi.



'DOĞRU BESLENİN'



Çocukluk ve ergenlik çağında obezitenin tedavisi konusundaki seçeneklerin az olması nedeniyle önleyici tedbirlerin önem kazandığını vurgulayan Dr. Özlem Sangün, şunları kaydetti:



"Örneğin annenin gebelik boyunca aşırı kilo almaması, gebeliğin izin verdiği ölçüde egzersiz yapması, bebeğin en az 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, ebeveynlerin kendilerinin sağlıklı beslenmesi, çocuklar için alınabilecek ilk önlemlerdir. Besin seçimi alışkanlığı erken yaşlarda kazanılmakta, aile fertlerinin beslenme alışkanlıkları birbirini etkilemektedir. O yüzden sağlıklı beslenme ve egzersiz büyüklerin yaşam tarzı olmalı ve çocuklara da bu davranışlar kazandırılmalıdır. Okul öncesi yaş grubunda ailece akşam yemeği yeme sıklığının az olması ve büyük porsiyonlarla yemek yeme alışkanlığı obezite riskini çok arttırmaktadır. Bu yaş grubunda şekerli ve gazlı içeceklerin aşırı tüketimi ile televizyon izleme süresinin fazla olmasından da kaçınılmalıdır."



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF)   //////////// Karakaya garanti verdi CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Erkan Karakaya, 'hesap verilebilir' ve 'yolsuzluktan uzak bir belediyecilik' garantisi verdi.



Yolsuzluğun toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Karakaya, "Bu sorun belediyelerde ağırlıklı olarak imar uygulamalarında ve ihale işlerinde ortaya çıkmaktadır. Belediyeciliğimizde kamu ve toplum yararı esas alınacak ve her türlü kişisel çıkara dönük uygulamalara taviz verilmeyecektir" dedi.



'ANA İLKEMİZ OLACAK'



Yazılı açıklama yapan Erkan Karakaya, "Yerel yönetimlerde de yolsuzluk diye nitelendirdiğimiz, bu toplumsal sorun ağırlıklı olarak bulunmaktadır. Belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmalarına baktığımızda, konularına göre yüzde 40'ı imar uygulamalarında, yüzde 23'ü ihaleli işlerde, yüzde 11'i de personel işlemlerinde yapıldığını tespit edilmiş geçmiş kayıtlardan görebiliyoruz. Ve bu tespit edilmiş yolsuzluk yargılamalarında da, iddiaların çoğu camiyi çalan kılıfını hazırlar ata sözünü anımsatır bir şekilde, beraatla sonuçlanmıştır. Bu nedenle günlük politik kaygı ve dürtülerden uzak şeffaflık ve hesap verilebilirlik ana ilkemiz olacaktır" diye konuştu.



YB (YB)(22.12.2013, FOTOĞRAF)