Adana semaları yamaç paraşütleriyle şenlendi ADANA'da bu yıl 4'üncüsü organize edilen Uluslararası Adana Yamaç Paraşütü Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) tarafından Kabasakal Köyü Rüzgarlı Tepe mevkiinde gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Adana Yamaç Paraşütü Festivali 14 ilde faaliyet gösteren 25 kulüpten 100 sporcuyu buluşturdu.
Festivale Adanalılar da büyük ilgi gösterdi.
Etkinlikte konuşan AHAS Başkanı Güner Akkaya, gençleri gökyüzü ile buluşturduklarını belirterek, "Adana Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz 'Gençler Uçuyor' projesi kapsamında liselerde yaptığımız çalışmalarla 100 öğrenci belirlemiştik. Bunlardan 25'i bugün burada uçuyor. Bu gençler geleceğin yamaç paraşütü milli takımını oluşturacaklar" dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Güner Akkaya, "Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bu yıl 5 ülkede Adana'mızı ve Türkiye'yi temsil ettik" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı şube müdürlerinden Ahmet Bakır da, kurum olarak her zaman gençlerin ve sporcuların yanında olduklarını söyledi.
Festival sırasında paraşütünün üzerinde "Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun-Zihni Aldırmaz" yazısı bulunan pilotun gösterileri de büyük ilgi gördü.
Ayrıca motorcular da yaptıkları gösterilerle festivale renk kattılar. BY(BY)(27.10.2013, FOTOĞRAF)   ------------- Eski milletvekili Sedat Doğan, önseçim isteğiyle aday adaylığını açıkladı Şartlı aday oldu CHP'den Çukurova İlçe Belediyesi Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan eski milletvekili Sedat Doğan, yaklaşık 9 bin üyesi bulunan partide önseçim yapılmasını istedi.
Çukobirlik'te genel müdürlük görevini de yürüten Sedat Doğan, CHP Çukurova İlçe Örgütü'nde yüzlerce kişinin katılımıyla aday adaylığını açıkladı. Çok sayıda partilinin yanı sıra değişik birimlere aday adayı olan isimlerin de destek verdiği Sedat Doğan, adaylık açıklamasına gelenlerle yakından ilgilendi. Neredeyse herkesin elini sıkan Sedat Doğan, herkesten destek beklediğini söyledi.
'DEĞİŞİM VURGUSU'
Sedat Doğan'ın aday adaylığı açıklamasından önce kürsüye gelen CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, "Biz Sedat Doğan ile 43 yıldır sosyal demokrasi mücadelesi çerçevesinde arkadaşız. Ne mutlu bize" dedi. Alkış ve sloganlarla kürsüye çıkan Sedat Doğan ise 'Çukurova İçin, Değişim İçin' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. CHP'de önseçim istediklerini vurgulayan Sedat Doğan, "Çukurova ilçesi ve saygıdeğer Çukurova halkı için çalışmaktan her zaman gurur duyacağımızı ilan ediyoruz. Değişim için desteğinizi bekliyoruz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, ()
YB (BY)(27.10.2013, FOTOĞRAF) ////////////// Motosiklet tutkunları buluştu SEYYAH Riders Motosiklet Kulübü üyeleri, kulubün 5'inci kuruluş yıldönümünü buluştukları Adana'da coşkuyla kutladı. Etkinliğe onlarca motosiklet tutkunu katıldı.
Türkiye genelinde 200'ü aşkın, Adana'da ise 35 üyesi bulunan Seyyah Riders Motosiklet Kulübü üyeleri, Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir kafeteryada buluşup, yıldönümü pastası kesti. Cadde kenarına park ettikleri motosikletleriyle dikkat çeken kulüp üyeleri, anı fotoğrafı çektirdi. Kafeteryada motosikletçilerin sorunları üzerine konuşup, müzik dinletisi sunan motosiklet tutkunları daha sonra motosikletleriyle anı fotoğrafı çektirdi. Seyyah Riders Motosiklet Kulübü Genel Başkanı Halil Beyaz ise kulübün 5'inci kuruluş yıldönümünde buluştukları için çok mutlu olduğunu söyledi. Motosikletin 'özgürlük' demek olduğunu söyleyen Halil Beyaz, diğer araç sürücülerinden motosiklet sürücülerine karşı anlayışlı olmasını istedi.
YB (BY)(27.10.2013, FOTOĞRAF) ////////// Vali Coş, gençlerle öğüt verdi ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, kültür merkezine dönüştürülen tarihi Ramazanoğlu Konağı'nda Türk Talabe Birliği'ne üye üniversite öğrencileriyle 'Gençlikten Beklentiler' konulu sohbette bir araya geldi. Vali Coş, gençlere Hazreti Mevlanı'nın "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" sözünü asla unutmamalarını öğüt verdi.
'GENÇLER İSLAM AHLAKINI BENİMSEMELİ'
Vali Hüseyin Avni Coş, Ramazanoğlu Konağı'nda Türk Talebe Birliği'ne üye üniversite öğrencileriyle kahvaltı yapıp, sohbet etti. 'Gençlikten Beklentiler' konulu sohbette, Vali Coş, "Vatanımıza milletimize hayırlı birer insan olmak için işimizi iyi yapmamız gerek. Geçmişte bu işi yapanların tecrübelerinden yararlanmak lazım. Bu da çok okumakla, çevre edinmekten geçiyor" dedi. Gençlerin İslam ahlakını benimsemesi ve en iyi şekilde yaşamasını önerek Vali Coş, "Hazreti Mevlana 'Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" demiştir. Bu sözü asla unutmamak ve belleğimizden çıkarmamız lazım" diye konuştu.
MİNAREDEKİ KUŞ YUVASINI FOTOĞRAFLADI
Vali Coş, konuşması sırasında ezan okunmaya başlayınca ara verdi. Bu sırada Ulucamii'nin minaresindeki kuşları seyreden Vali Coş, minaredeki bir kuş yuvasını fark etti. Valilik fotoğrafçısından makinesini isteyen Coş, minarenin ve kuş yuvasının fotoğraflarını çekti. ÇÖ(27.10.2013, FOTOĞRAF) ///////// Adana'da Mustafa Sandal coşkusu ADANA'da konser veren ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, birlerce hayranını coşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi ile BP'nin işbirliği ile gerçekleştirilen Mustafa Sandal konserinde Adanalılar unutulmaz bir gece yaşadı. Merkez Park'taki konseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da izledi. Konser sırasında sanatçıya çiçek ve günün anısına plaket veren Zihni Aldırmaz, “Adana olarak 81 vilayetle akrabayız. Mustafa Sandal'ın da bizde özel bir yeri var. Kendisini fahri hemşeri ilan ediyorum. Ayrıca BP'ye de teşekkür ediyorum. Ortak Akıl sizleri Mustafa Sandal ile buluşturdu" dedi. Mustafa Sandal söylediği birbirinden güzel şarkılarla Merkez Park'ta toplanan binlerce Adanalı'yı coşturdu ve unutulmaz anlar yaşattı. (BY)(BY)(27.10.2013, FOTOĞRAF)