İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “İzmir'de Musiki Günleri' kapsamında 49’uncu konser, “Zil, Şal ve Gül' temasıyla gerçekleştirildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nce düzenlenen İzmir'de Musiki Günleri konserleri devam ediyor. “Zil, Şal ve Gül' temasıyla düzenlenen 49’uncu konser; Şef Hüseyin Güzeltepe yönetimindeki Narlıdere Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu eşliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu’nda coşkulu bir izleyici kitlesi ile buluştu. Konserde Nihavend ve Kürdilihicazkar makamından seçilen eserler yorumlandı. Konserin ilk bölümünde, Nihavend makamından eserler seslendirildi. Solist Serap Genç'in seslendirdiği “Bahar meltemidir başımda esen' eseriyle başlayan konserin, ikinci bölümü ise kürdilihicazkar makamındaki “Zil, Şal ve Gül' adlı eserle devam ederken, salonu dolduran sanatsaverlerden tam not aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, beğeni ile izlenen konserin sonunda emeği geçenlere çiçekle teşekkür etti.
İZMİR, ()
FOTOĞRAF