DOKUZ Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, 26 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da “W. A. MOZART Gecesi' konseri verecek. Orkestra şefi Cem Mansur yönetimindeki konserde solist olarak Emre Elivar (piyano) ve Joshua Epstein (keman) yer alacak.
Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası, iki yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen, sosyal sorumluluk projesi kapsamında her ay düzenli olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da dünyaca ünlü solistlerin de yer aldığı, halka açık senfonik orkestra konserleri vermektedir. Orkestranın, 26 şubat akşamında vereceği 18. konserini, Türkiye’nin ünlü orkestra şeflerinden biri olan Cem Mansur yönetecek.
Konserin ilk yarısında, Berlin’de yaşayan ve genç yaşına rağmen sayısız başarılar elde etmiş Türk piyanist Emre Elivar yer alacak ve W.A. Mozart’ın La Major No. 23 piyano konçertosunu seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise, 2012 yılından bu yana DEÜ Devlet Konservatuvarı’nda keman profesörü olarak çalışan ve dünyaca ünlü keman sanatçısı Joshua Epstein yer alıp, sırasıyla W. A. Mozart’ın La Majör No.5 keman konçertosu ile Adagio ve Rondo adlı eserlerini seslendirecek. Konser halka açık ve ücretsiz olacak.
(AÖ)
FOTOĞRAF