Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS,(Muğla),() - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi bir grup, idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı, 'Atatürk'ten Deniz'e Tam Bağımsız Türkiye' sloganıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplana ve kendilerini TGB ve TLB Marmaris Grubu üyesi olarak tanıtan yaşları 14 ile 18 arasında değişen 20 öğrenci, 'İnan Deniz Aslan gibiyiz' yazılı pankart açıp, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin 42'inci yılında andı. 'Genciz, Deniz'iz, Devrimciyiz', 'Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi' ve 'Ya İstiklal ya Ölüm', 'Emperyalizme karşı mücadeleye devam' ve 'Denizler ölmez' sloganları atan gençlere emekli asker ve İşçi Partililer de destek verdi.
Grup Yorum'un şarkıları ve devrim marşlarının çalındığı anma eyleminde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Marmaris Şubesi Sekreteri Uğur Kaçak tarafından basın açıklaması okundu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını doğru anlamayanların bir süre emperyalizmin kucağına düştüğünü vurgulayan Kaçak, "Devrimci mücadelemizde, Deniz'in, Hüseyin'in, Yusuf'un düşünceleri hep ilham kaynağımız oldu. Mustafa Kemal'e sahip çıkan Denizler gibi bugün de bizler Mustafa Kemal'e ve Denizler'e sahip çıkıyoruz. Yaşamlarını bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesine adayan ve sokak ortalarında, işkence odalarında Denizler gibi öldürülen Mahirler'i, Ulaşlar'ı, Sinanlar'ı ve daha nicelerini saygı ve özlemle anıyoruz. Bu siyasal cinayetlerde sorumluluğu olan herkesi de lanetliyoruz. Nasıl ki geçmişte 6. Filo askerlerini denize döktüysek, bugün de Ortadoğu'yu ABD'ye mezar edeceğimizi hepinizin önünde bir kez daha haykırmayı görev biliyoruz" dedi. Grup bir saat oturma eylemi yaptıktan sonra yoğun güvenlik önlemi alan polisin gözetiminde sessizce dağıldı.

AG (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)