DENİZLİ Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Merkez Bankası’nın siyasi baskılara daha fazla dayanamayarak faiz oranlarını artırdığını belirterek, “Bu adım sıcak para çekmek için atıldı. Ancak, siyasi gerginliğin azaltılması da büyük önem taşıyor” dedi.
DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırma kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, faiz oranlarındaki artışın kurum üzerindeki siyasi baskılar sonucu gerçekleştiğini söyledi. Çaputçu, “Faizdeki sert artırım, Merkez Bankası üzerindeki siyaset kaynaklı faiz baskısı dolayısıyla bıçağın kemiğe dayanmasının sonucudur. Merkez Bankası artık düşük faizle durumu sürdüremeyeceğini gördü. Piyasa ekonomisinin düzgün işlediği ekonomilerde faiz ve kur üzerinde siyasal baskılar olmaz” dedi.
Ekonominin kırılgan bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Çaputçu, alınacak önlemlerin yanı sıra, siyasi gerginliğin düşürülmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Yabancı yatırımcıyı dolayısıyla can suyumuz olan sıcak parayı çekmek için net yüzde 8’lere varan getiriler sağlayabilecek faiz seviyelerine gelindi. Fakat bilinmelidir ki ülkemiz ekonomisi dünyadaki en kırılgan ekonomilerden. Bunun için de Merkez Bankası'nın kararının yanında siyasi gerginliğin de azalması çok daha büyük önem arz ediyor” diye konuştu.
Ferah IŞIK / DENİZLİ, () Fotoğraflı