DAVUTLAR, YÜKSEKOKULUNA KAVUŞTU AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ne bağlı Davutlar Beldesi'nde, 7 yıl önce hayırsever Emine-Veli Kutlu tarafından kaba inşaatının iki katı yaptırılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu, valilik, kaymakamlık ve Davutlar Belediyesi ve yapılan bağışlarla tamamlanarak, törenle hizmet açıldı.
Üç katlı ve 20 derslikli ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu'nun açılışı için düzenlenen törene Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Adnan Menderes Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün, Kültür ve Turizm eski bakanlarından Atilla Koç, sivil toplumu kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, hizmete açılan yüksekokulun yeni eğitim öğretim yılından itibaren aşçılık, turizm otel işletmeciliği, deniz liman işletmeciliği ve yat kaptanlığı bölümlerine öğrenci kabul edileceğini söyledi. Aşçılık ve yat kaptanlığı bölümüne 50, diğer iki bölüme de 100'er öğrenci alınacağını belirten Rektör Prof. Dr. Birincioğlu, "2010 yılından bu yana Üniversitemizde büyük değişim ve gelişmelere imza attık. Öğrenci sayımız yüzde 52, lisansüstü öğrenci sayımız ise yüzde 200'e yükseldi. Devletimizin bize verdiği destekler ve vatandaşlarımızın yaptırdığı binalarla kapalı alanda büyümemiz yüzde 153 artarak kuruluşumuzdan bu yana en büyük gelişmeyi kaydettik. Fakülte sayımız 6 iken, 16 oldu. Son dört fakültemiz yapılma aşamasında. Temelini attığımız Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Kuşadası Denizcilik Fakültesi, Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın İslami Birimler Fakültesi'nin yapılandırmalarıyla fakülte sayımız 16'ya çıkarken, öğrenci sayımızda 60 bin olacak" dedi.
Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar "Binbir güçlükle 2007 yılında temeli atılan Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu, hayırseverlerimizin ve belediyemizin katkılarıyla bugün hizmete açılmıştır. Açılan bu değerli müessesimiz hem Davutlar'a hem ilimize hem de ülkemize büyük hizmet verecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdelesini keserek, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan hayırsever Emine Kutlu'nun adını taşılan ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Emine Kutlu Kampusü'nü hizmet açtı. 3 bin 123 metrekare kapalı alana sahip, üç katlı yüksekokul binasında 20 dersliğin yanı sıra, eğitim mutfağı, bilgisayar laboratuvarı, 2 amfi, 23 idari oda bulunuyor. FOTOĞRAF