MANİSA’da inşaat malzemeleri satan Yapınet firması, gençleri dağcılık sporuna özendirmek amacıyla 8 metre yüksekliğinde tırmanma duvarı yaptırdı.
Yapınet firmasının Tenis Dağcılık Spor Kulübü bünyesinde yaptırdığı 8 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki tırmanma duvarının açılışı törenle yapıldı. Törene Kulübün yönetim kurulu üyesi Ahmet Özkalkan, Yapınet firmasının sahibi Hakkı İşcan, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile dağcılık sporu ile uğraşan gençlerin aileleri katıldı.
Yapınet Firması sahibi İşcan, amaçlarının Manisa’da dağcılık sporunu geliştirmek olduğunu belirterek, “Manisa’da dağcılık tırmanma sporuna uygun Spil Dağımız var. Gençlerimiz arasında bu sporu geliştirmemiz lazım. Tırmanma duvarını yaptırarak firma olarak bir adım attık. Sporsal faaliyetlerde bulunan derneklerimiz ve kulüplerimizin gençlerimize dağcılık sporunu sevdirme konusunda çeşitli çalışmalar içinde bulunacağına inanıyorum” dedi.
Tenis Dağcılık Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Özkalkan ise, kulüp bünyesinde dağcılık sporuyla uğraşan aktif 25 gencin bulunduğunu belirterek, “Yeni yapılan tırmanma duvarımız ile bu sayı iki katına çıkacak. Hedefimiz Manisa’dan dağcılık sporunda milli sporcular yetiştirmek. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından vefat eden milli sporcu Berat Aydın’ın adının verildiği tırmanma duvarının açılış kurdelesi katılanlar tarafından kesildi. Kurdele kesimi törenin ardından dağcılık sporu ile uğraşan gençler katılanlara tırmanma gösterisi yaptı.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF