UŞAK’ta 50 yıl boyunca vahşi çöp depolamasının yapıldığı Karaağaç Çöplüğü belediyenin yaptığı düzenlemenin ardından piknik alanına dönüştürüldü. Törenle açılan alanın en yüksek tepesine Hocalı katliamını simgeleyen bir anıt heykel yapıldı. Heykelin etrafına katliamı anlatan yazılar ve fotoğrafların yer aldığı tabelalar konuldu.
Karaağaç Piknik Alanı ve Anıt Tepe açılışına Uşak Vali Vekili Mesut Taner Genç, Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arastun Mehdiyev, katliam sırasında Hocalı Valisi olan Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, Azerbaycan heyeti ve Uşaklılar katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve Azerbeycan Milli Marşı ile İstiklal Marşı okundu.
Uşak’ta bin 100 metre rakıma sahip Karaağaç Çöplüğü’nün 50 yıl boyunca açık çöp depolama alanı olarak kullanıldığını hatırlatan Başkan Ali Erdoğan, “Piknik alanını ve anlamlı bir anıtı Uşaklılar’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov da 1992 yılında Hocalı’da katledilen gen yaşlı 600’den fazla insanın anılarının Uşak’ın en yüsek tepesinde yaşayacağını söyledi.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () Foto