ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 3’üncü yılına giren “Mavi Kapak Kampanyası'nda bugüne kadar 4.2 ton toplanırken, 20 engellinin tekerli sandalye sahibi yapıldığı bildirildi.
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, pek çok kurum ve kuruluşun bu tür kampanyaları sona erdirdiği bir ortamda ÇOMÜ’nün kampanyaya devam ettirdiğini, bundan sonra da mavi kapak toplamaya devam edeceklerini ifade etti. Üç yıl gibi bir sürede 4.2 ton mavi kapak toplandığını belirten Hisar, “Vatandaşlarımız ve ÇOMÜ ailesinin topladığı mavi kapaklar şimdiye kadar 20 tekerlekli sandalyeye dönüştü. Çok sayıda engelli vatandaşımız bu hizmetten istifade etti. Kampanyamız bu yıl da devam ediyor. Bu nedenle tüm Çanakkaleliler’den kampanyamıza olan desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz” dedi.
Kampanyanın pek çok faydasının bulunduğunu belirten Hisar, “Kampanya öncelikle engelli vatandaşlarımıza doğrudan yardımda bulunuyor. Ayrıca engellilik konusunda toplumu harekete geçiriyor ve bilincin canlı kalmasını sağlıyor. Bunlara ek olarak plastik kapaklar toplanarak hem çevre duyarlılığı arttırılıyor hem de çevre temizliğine katkıda bulunuluyor. Kampanyamız sayesinde örneğin 4.2 ton plastik kapak geri dönüştürülerek çevreden çekilmiş oldu. Yardım kampanyası ile toplumsal dayanışma ve hayırseverlik şuuru da güçleniyor” diye konuştu.
Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, () Fotoğraflı